Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye ağır bir ekonomik krizin göbeğinde

Türkiye ağır bir ekonomik krizin göbeğinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grubu 27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, üstelik bu krizin 2001’deki ekonomik krizden daha da ağır olduğunu dile getirdi. Ancak, bu ekonomik krizden etkilenmeyen üç kesim olduğunu vurgulayarak bunların Saray, rant sınıfı ile Saray’ın çevresi olduğunu söyledi.

Enis Berberoğlu’nun aralarında olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasına Türkiye’deki ekonomik ortam ile ilgili devam etti. 16 sene boyunca ülkeyi yönettikten sonra tekrar ülkeyi ekonomik kriz ile karşı karşıya bırakan iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik krizin 2001’dekinden de ağır olduğunu söyledi. CHP’nin ekonomik krize çözüm olarak sıraladığı 13 maddeyi dile getirerek, bu maddeler uygulanırsa Türkiye’nin ekonomik krizden çıkabileceğine işaret etti.

Üç kesim ekonomik krizden etkilenmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında, Türkiye’deki ekonomik krizin rahip Brunson ile alakası olmadığı yönündeki açıklaması hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, böyle bir açıklamayı niçin yaptığını bilmediğini ancak, havuz medyasının günlerce Türkiye’deki ekonomik krizin sebebinin dış güçleri olduğunu yazdığını ifade ederek, bu açıklamadan sonra “Havuz medyası ne yazacak? Şeklinde sordu.

Türkiye’de bulunan üç kesimin ekonomik krizden etkilenmediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bunların Saray, rant sınıfı ve Saray’ın çevresindekiler olarak sıraladı. Sarayın çevresinin öncelikle havuz medyası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kağıt fiyatlarının artmasından dolayı gazetelerin sıkıntıya düştüğünü, devamlı tek bir kişiye övgüler yapıldığını söyleyerek, köşe yazarlarını da eleştirdi. İkinci kesim dediği rantiye sınıfı yani Saray’ın çevresindeki müteahhitler olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, en önemli ihaleleri sadece 5 firmanın aldığını ve üstelik bunları Dolar ile aldıklarını ve TL değer kaybettikçe elde ettikleri karında arttığını açıkladı. Üçüncüsünün, köprü ve tüpgeçit gibi fiyatları dolar ile belirlenen hizmetler olduğunu söylerken, dördüncüsünün ise, dolarla hazine garantisi alanlar olduğunu söyledi.

Her an açlık sorunuyla karşı karşıya kalabiliriz

Türkiye’nin açık sorunu ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir çiftçinin bu fiyatları ödeyemeyeceğini dile getirerek, enerji ve doğalgaz fiyatlarının devamlı arttığını, herkesin peşin olarak mal satmayı tercih ettiğini söyledi.

Tükiye’nin içinde bulunduğu ekonomik güçlüklerden bahseden Kılıçdaroğlu, Saray’da kriz olmadığını söyleyerek, en iyi yiyeceklerle beslenildiğini, fatura ödemediğini belirterek, onun açısından kriz olmadığını çünkü cebinden para ödemediğini ifade etti. Saray’da israf yapıldığını ve bu israfın itibar olmadığını söyleyerek, dünyanın alay ettiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, havada, yerde, tatilde sarayda diyerek, bunları 81 milyonun parasıyla yaptığını dile getirerek, onurun var ise, o uçağı geri gönderirsin şeklinde konuştu.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık