Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türk seçmenlere oy kullanma yasağı

Türk seçmenlere oy kullanma yasağı

Geçtiğimiz aylarda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun referandumdan önce Rotterdam’da miting düzenlemesine izin verilmemişti ve şehirde yaşayan Türkler tarafından bu karar protesto edilmişti. Türkiye’den en fazla göç alan Hollanda kentlerinden biri olan Rotterdam’da skandal bir karar alındı ve Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen göçmenlerin,  kendi ülkelerindeki seçimlerde oy kullanması yasaklandı.

Bu kararın alınmasında ise, seçim sonuçlarından sonra kutlamak için Türkiye’den gelen bazı göçmenlerin konvoylar ve havai fişeklerle kutlama yaparak şehirde huzursuzluk yarattığı gerekçesi gösterildi. Ayrıca yasağa rağmen, Türkiyeli seçmenlerin klakson çalarak trafikte karmaşa yaşatmasından dolayı 70 kişi ceza aldı.

Liberal Sağ Parti’den açıklama geldi

Hollanda’nın Liberal Sağ Partisi VVD, Türkiye kökenli seçmenlerin ve Türkiye’de yaşanan olayların kentteki hayatı olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, 24 Haziran akşamına vurgu yaparak, göçmenlerin şehirde kaos ortamı yarattığını söyledi.

Hollandalı siyasetçi Vincent Karremans, bu gibi durumların kabul edilemez olduğunu belirterek,   “Artık bu son. Yurtdışındaki seçimler huzursuzluktan başka bir şey vermiyor. “ dedi.

Seçimlerin yasaklanması hakkındaki madde eklendi

Liberal Sağ Parti’nin önerisi ile koalisyon belgesine sıkıntıya neden olan seçimlerin yasaklanacağına ilişkin madde eklendi.  Bu maddeye göre, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen göçmenlerin Rotterdam’da hükümete danışılarak seçimlerde oy kullanmalarına izin verilmeyecek.

Öte yandan Hollanda’da bulunan Türkiye kökenli sivil toplum örgütleri, konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık