Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Trump ve Macron buluştu

Trump ve Macron buluştu

ABD Başkanı Donald Trump, defalarca İran nükleer anlaşmasını Macron ziyaret ederken bir felaket çağrısında bulundu ve ülkenin dünyadaki pek çok sorunun arkasında olduğunu söyledi. ABD başkanı ve First Lady,  Macron ve karısı Brigitte'ı, beş askeri şubeden yaklaşık 500 ABD hizmet üyesi ile "Askerlerin Gözden Geçirilmesi" ne katılarak törensel bir karşılama ile  karşıladı.

İki lider, Macron'un  Trump’ın ilk devlet yemeğine katılmasından önce ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

İki lider görüştü

Donald Trump'ın, anket notlarını Emmanuel Macron ile “gerçekten harika” bir akşam yemeği sırasında tartıştığı bildirildi. Emmanuel Macron, Donald Trump’ın ilk devlet ziyaretinin konuğu olarak Washington’a geldi ve ABD’nin İran’daki nükleer anlaşmadan çekilmemesini veya ticaret tarifeleriyle Avrupa’yı cezalandırmamasını umuyor.

JCPOA nükleer anlaşmasının geleceğine dair Trump: "Bir şans var, ama kimse 12 Mayıs 'ta ne yapacağımı bilemez." Macron'a dönerken "Ne yapacağım konusunda iyi bir fikrin olsa da." Şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyaz Saray’daki bir toplantıda Başkan Donald Trump ile bir dizi konuyu tartıştığını söyledi. Macron, kendisi ve Trump'ın İran nükleer anlaşması üzerinde farklılıklar gösterdiğini söylüyor. Yine de Trump ile yapılan görüşmelerin çok yararlı olduğunu söyledi.

Ticaret konuları hakkında sorulan sorulara Macron şöyle dedi: “İki ülke arasındaki ticaret konularına baktığınızda bunlar dengelidir. Orada haksız bir ticaret yoktur.” Macron, "bölgedeki yeni terörist grupları göreceğiz" dedi.

Yeni bir anlaşma mümkün

Trump, kimsenin ne yapacağını bilmediğini söylüyor. Ancak sağlam temellerle yeni bir anlaşma yapmasının mümkün olabileceğini akla getiriyor. Trump, Ortadoğu müttefiklerini şöyle anlatıyor: “Onları koruyoruz ve olanlar için ödeyecekler… Bunun için ödeme yapmak zorunda kalacaklar ve bunu ödeyecekler. ABD, ödemeye devam etmeyecek. " Trump, ABD'ye zarar verecek herhangi bir şey yapması halinde İran'ı tehdit etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Amerikan liderini görevde tutmak için diplomatik bir kumarda yapılan ilerlemeyi temel alan "yeni" bir İran anlaşmasını müzakere etmeye açık olacağını söyledi.

Beyaz Saray'ın bir sonraki planı, Başkan Donald Trump ve First Lady Melania Trump'ın Beyaz Saray'daki bir devlet yemeği için Macron'a ev sahipliği yapması.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık