Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TRT'de propaganda sırası belli oldu

TRT'de propaganda sırası belli oldu

Seçimlere az bir süre kalması heyecanın gittikçe yükseldiği şu günlerde Cumhurbaşkanı adayları TRT'de yapacakları konuşma sırası belirlendi. 24 Haziran'daki seçimler için TRT'de propaganda yapmak için başvuran Cumhurbaşkan adayları ve parti liderlerin konuşma sıralaması Yüksek Seçim Kurulu'nca sıra berilemesi için ad çekildi.

TRT'deki propaganda konuşmaları 17 Haziran'da başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılan çekilan ad sıralamasında adayların televizyon ve radyo propagandaların 17 Haziran 2018 Pazar günü başlayacak. Son gün ise 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanı ve siyasi parti liderleri 10'ar dakika konuşma ile sınırlandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılan ad çekiminde 17 Haziran'da propaganda yapacak Cumhurbaşkanı adayların sırası şöyle oluştu:

1-Doğu Perinçek

2-Recep Tayyip Erdoğan

3-Selahattin Demirtaş

4-Temel Karamollaoğlu

5-Meral Akşener

23 Haziran'da propaganda yapacak Cumhurbaşkanı adayların sırası şöyle oluştu:

1-Temel Karamollaoğlu

2-Meral Akşener

3-Recep Tayyip Erdoğan

4-Doğu Perinçek

5-Selahattin Demirtaş

Muharrem İnce başvuruda bulunmadı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ise TRT'ye propaganda konuşması için başvurmadığından ad çekimi için listeye alınmadı.

İsteyen adaylar canlı yayında konuşacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun ad çekiminin ardından propaganda ilgili kararı hazırlandı. Alınan karar doğrultusunda adayların görüntü ve ses cihazı ile konuşmaları tespit edilecek. Adayların konuşması sırasında isterlerse görüntü ve ses tespiti için oto-q cihazından yararlanabilecekler. Eğer cumhurbaşkanı adayları propaganda konuşmasını canlı yayın yapmak isterlerse yayın saatinden önce yani 15 dakika önce TRT'deki Yüksek Seçim Kurulu üyesine başvurarak isteğini söyleyecek. O günkü konuşması ne sebeple olursa olsun süreye oymayan Cumhurbaşkan adayları o günkü konuşma hakkını kaybetecek.

Konuşmalar TRT ve radyolardan yayınlanacak

Cumhurbaşkan adayları propaganda sırasında kendi ve Türk bayrağı dışında hiç bir görüntüye izin verilmeyecek. Propaganda sırasında Türk bayrağı arkasındaki panoya asılacak ve net bir şekilde görülecek. Konuşma sırasında Türk bayrağı ekrana da verilebilecek. Cumhurbaşkan adayları TRT'deki  televizyon ve radyo konuşması TRT Haber Televizyonu, Radyo 1, Erzurum, Diyarbakır, Antalya, Çukurova ve Trabzon radyo istasyonlarından aynı anda yayın yapacak.

Cumhurbaşkanı adayların konuşması sırası

24 Haziran'daki seçimler için Cumhurbaşkanı adayları TRT'de 17 Haziran Pazar günü saat 20.00'den itibaren propaganda konuşmaları resmen başlayacak. YSK tarafından çekilen kurada Cumhurbaşkan adayların isimleri ve konuşma saatleri ise şöyle:

TRT'de birinci konuşmacı:

Vatan Partisi: 

Doğu Perinçek

Saat: 20.31 - 20.41

TRT'de ikinici konuşmacı:

AK Parti ve MHP 

(Cumhur İttifakı) adayı: 

Recep Tayyip Erdoğan

Saat: 20.42 - 20.52

TRT'de üçüncü konuşması:

HDP: 

Selahattin Demirtaş

Saat: 20.53 - 21.03

TRT'de dördüncü konuşmacı: 

Saadet Partisi: 

Temel Karamollaoğlu

Saat: 21.04 - 21.14

TRT'de beşinci konuşmacı: 

İY Parti: 

Meral Akşener

Saat: 21.15 - 21.25

TRT'deki propagadanın ikinci ayağı olan 23 Haziran Cumartesi günkü Cumhurbaşkan adayları propaganda konuşma sırası ve saatleri ise şöyle belirlendi:

TRT'de birinci konuşmacı.
Saadet Partisi: 

Temel Karamollaoğlu

Saat: 17.06 - 17.16

TRT'de ikinci konuşmacı:

İYİ Pari:

Meral Akşener 

Saat: 17.17 - 17.27

TRT'de üçüncü konuşmacı:

AK Parti ve MHP 

(Cumhur İttifakı) adayı: 

Recep Tayyip Erdoğan

Saat: 17.28 - 17.38

TRT'de dördüncü konuşmacı:

Vatan Partisi:

Doğu Perinçek

Saat: 17.39 - 17.49

TRT'de beşinci konuşmacı

HDP:

Selahattin Demirtaş

Saat: 17.50 - 18.00.

Tutuklu Selahattin Demirtaş çekimleri Oran stüdyosunda yapılacak

Öte yandan halen tutuklu bulunan HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın YSK'nın kararına göre 17 Haziran'daki propaganda konuşması 13 Haziran Çarşamba günü 10.00-11.00 saatleri arasında TRT'nin Oran'daki S1 stüdyosunda çekilecek. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın olan 23 Haziran'da yayınlacak ikinci konuşması için 22 Haziran Cuma günü 14.00 - 15.00 saatleri arasında aynı yerde çekimleri yapılacak.

Siyasi partilerinde konuşma sırası belli oldu

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkan adaylarının kura çekimi yanı sıra siyasi parti liderlerinin yapacağı propaganda konuşmalarını da belirledi. Çekilen kuraya göre 17 Haziran Pazar günü TRT'de propaganda yapacak parti isimleri şöyle:

1-Saadet Partisi

2-MHP

3-İYİ Parti

4-HDP 

5-CHP

6-HÜDAPAR 

7-AK Parti

8-Vatan Partisi 

Siyasi partilerin TRT'deki 23 Haziran Cumartesi günü yapacağı ikinci propaganda konuşmaları ise şöyle oluştu:

1-Vatan Partisi

2-İYİ Parti

3-AK Parti

4-HDP

5-CHP

6-HÜDAPAR

7-Saadet Partisi

8-MHP

Yapılan açıklamadı iktidar iktidar partisi olan AK Parti ve ana muhalefet partisi CHP ile Meclis'te grubu bulunan HDP ve MHP siyasi parti sıfatıyla 18, 19, 20 ve 21 Haziran tarihlerinde propaganda konuşması yapabilecekler.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık