Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Terör örgütü PKK'ya büyük darbe

Terör örgütü PKK'ya büyük darbe

Terör örgütü PKK'nın tepe kadrosuna ağır darbe. Yapılan açıklamada Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı  Kuvvetleri ortak operasyonunda, PKK elebaşı Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve beraberindekiler, Kandil'e yönelik hava harekatıyla vuruldu. Edinilen bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı  Kuvvetleri ortak yürütülen operasyonda 21 Mart Perşembe günü terör örgütü PKK'nın elabaşısı Cemal Bayık'en en yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindeki isimler, hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın sözde dış ilişkiler sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, sözde terör örgütü PKK'nın sözcüsü olan "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve sözde kandil bölgesi sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın bulunduğu üst düzey terör örgüt mensupları da yapılan operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 Bayraktar TB2 İHA ile tespit etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından terörist Rıza Altun'un, Kandil'in İran sınırına yakın bölgede bir toplantı yapacağını öğrenildi ve operasyon hazırlıklarına hemen başlandı. MİT tarafından Rıza Altun'un kullanabileceği bütün yollar ve araçları kontrol altına alındı. Terör örgütü PKK'nın tepe kadrosunda yer alan teröristler Rıza Altun'un, Mikail Özdemir ve Emurllah Dursun ile Kandil'in İran sınırı yakınlarında bulunan Abu Bakra Köyü'ne gittiğinin Bayraktar TB2 İHA ile tespit edildi. Tespitle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F16 uçakları tarafından hava harekatı yapılması için gerekli tüm koordineler kuruldu. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından 21 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in tespit ettiği hassas koordinat, hava herakatıyla tam isbetle vuruldu. Yapılan harekat sonucunda terör örgütü PKK'nın dış temaslarını koordine eden terörist Mikail Özdemir ve örgütün sözde dış ilişkiler komitesinde faaliyet gösteren Emrullah Dursun'nda aralarında bulunduğu üst düzey törer örgütü mensupları etkisiz hale getirildi.

Kandil artık PKK terör örgütü için güvensiz bir bölge

Terör örgütü PKK üst yöneticilerin operasyonda, terör örgütünün bölgedeki uluslarararası aktörlerle temaslarını sağlayan, bazı yabancı basın organlarında sözde "dışişleri bakanı" diye lanse edilen Rıza Altun'un ağır yaralandı. Terörist Altun'un akıbeti henüz bilinmiyor. Terör örgütün bölgedeki ilişkilerini yöneten kadroların büyük darbe aldığı ve bölgedeki aktörlere mesaj niteliği taşıyan operasyon, aynı zamanda terör örgütü PKK'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden saklanmak için sığındığı Kandil'in iç bölgelerinde kurtuluşu olmadığı da ortaya çıktı.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık