Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tehditlere asla pirim vermeyiz

Tehditlere asla pirim vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rahip Brunson ile ilgili ABD’nin uyarılarına yönelik cevap verdi. Terör örgütleri PKK ile FETÖ için casusluk yaparak suç işlediği suçlamaları ile 2016 yılından beri tutuklu olarak yargılanan ABD’li rahip Brunson’ın sağlık sorunlarından dolayı ABD’ye gönderilerek ev hapsi cezası verilmesi hakkında ABD’den ciddi şekilde Türkiye’ye yaptırım tehditleri içeren açıklamalar yapıldı. Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı  Mike Pence ve ardından da ABD Başkan’ı Donald Trump, eğer rahip Brunson serbest bırakılmaz ise, Türkiye’ye çok ciddi yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Konu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’da var olan Siyonist-Evangelist zihniyetin Türkiye’ye yönelik kullandığı tehditkar dil, asla kabul edilemez”  dedi.

Türkiye’nin dini azınlıklar ile bir sorunu yok

Türkiye’ye tehdit ifadeleri ile yaklaşmalarının bir şey ifade etmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “ABD ile NATO’da dayanışma sağladık, Kore’de beraberdik. Buna rağmen, Türkiye’ye karşı  böyle tehditkar bir dil kullanmaları asla yakışmadı. Bu şekilde kullanılan tehdit diline biz pirim vermeyiz ve biz bu konudaki görüşlerimizi tek dil ile paylaşıyoruz.

Türkiye Dışişleri Bakanı ile ABD Dışişleri Bakanını görüşmelerini dilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Türkiye’de bulunan dini azınlıklar ile ilgili her hangi bir sorunun olmadığını da belirtti. Ancak, Amerikada’ki Evangelist ve Siyonist zihniyetin Türkiye’ye yönelik tehditkar sözler kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini ve yargı bağımsızlığımızdan ödün vermeden yolumuzda ilerleyeceğimizi söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık