Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TBMM’nin RTÜK kararına tepki!

TBMM’nin RTÜK kararına tepki!

TBMM’de ‘Torba Tasarı’ kapsamında internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK tarafından denetlenmesi kabul edildi. Kamuoyunda büyük tepki alan kanunda, RTÜK tarafından geçici yayın hakkı ya da yayın lisansı olmayan medya kuruluşları bu lisansları alarak internette yayın yapabilecek.

Radyo, televizyon ve yayınlarını internet üzerinden yapmak isteyen medya kuruluşları, platform işletmecileri yayın lisansı ya da yayın iletim yetkisi alacak. Eğer bu hakları ya da yayın lisansı bulunmayan kişilerin yayınlarını internet üzerinden sunduğu tespit edildiği zaman, sulh ceza hakimi tarafından içeriğin çıkarılması ya da erişimin engellenmesine karar verilerek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilecek. En geç 24 saat içinde duruşma olmadan karar verilecek. Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre, bu karara itiraz edilebilecek.

İnternet üzerinden radyo, televizyon, yayın hizmetleri yapmaya, medya hizmet sağlayıcılarına yayın lisansı, platform işletmelerine ise yayın iletim yetkisi verilmesi ve bunların uygulanması ile ilgili usuller, RTÜK ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ortak çıkartılacak madde, yürürlüğe girdiği tarihten 6 ay içinde düzenlenecek.

TBMM tarafından kabul edilen ‘Torba Tasarı’ ile internet üzerinden yayın yapan medya kuruluşlarının Radyo ve Televizyon Üst Kurulu  tarafından denetleneceğinin duyurulmasından sonra, internet üzerinden yayın yapan pek çok kuruluş yayın lisansı almak için çalışmalarına başladı.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu yasanın özgürlükçü bir yasa olduğunu söyleyerek, bu yasanın sansür yasası olmadığını ve internetin tümünü kapsamadığını belirtti.

Uygulanacak olan yeni yasa ile internet üzerinden yapılan tüm görüntülü yayınlar RTÜK’ün denetimi altında oluyor.  CHP ise, bu yeni yasanın internet medyasının sıkı bir yönetim altına alınmasının amaçlandığını söyleyerek, sert bir şekilde itiraz ediyorlar.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık