Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TBMM’den bedelli askerlik kararı

TBMM’den bedelli askerlik kararı

Meclis Genel Kurulu’nda bedelli askerlik teklifi ile ilgili kabul edilen birinci maddeye göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları 2 bin Euro ücret ödeyerek bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bedelli askerlik hakkındaki ikinci maddede yer alan 21 günlük temel eğitim, 15 bin TL ücret ile 01.01.1994 ve öncesinde doğanlarında dahil olduğu madde de yapılan görüşmeler sonucunda kabul edildi. Böylece 01.01.1994 ve ondan önce doğanlar içinde, yurt dışında yaşan adaylar 2 bin Euro ödeyecek ve uzaktan eğitime katılacak. Türkiye’deki adaylar ise, 15 bin TL ücret ödeyerek, 21 günlük temel askeri eğitime katılacaklar. Yapılan bir günlük değişiklik ile (31 Aralık 1993 tarih yerine 1 Ocak 1994) bedelli askerlikten 10 bin kişi yararlanmış olacak.

Temel eğitimin kaldırılması talebi onaylanmadı

CHP milletvekillerinin 21 günlük temel askeri eğitimin kaldırılması ve yurtdışındaki adayların uzaktan eğitime katılması hakkındaki düzenlemenin kaldırılması ile ilgili önerileri, AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edilmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 25 yaş kararı

Bedelli yaşının 25’te karar kılınmasının nedenini açıklayan Komisyon Başkanı Bilgiç, adayların yaşının 25 olmasının nedenini, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda kararlaştırılması olarak ifade etti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık