Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TBMM Başkan adayları belli oldu

TBMM Başkan adayları belli oldu

31 Mart yapılacak olam yerel seçimde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmesiyle başlayan süreçte yeni gelişme yaşandı. Yeni seçilecek Meclis Başkanlığı için AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop oldu. CHP'de yapılan açıklamada ise TBMM  Başkanlığı'na Engin Altay'ı aday olarak gösterileceği açıklandı.

AK Parti'li milletvekillerin oyları ile TBMM adayı belli oldu

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop ve CHP adayı Engin Altay, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunacak. AK Parti'den dün yeni TBMM Başkan adayını belirlemek üzere oylama yapılmıştı. Milletvekillerinin katıldığı toplantıda, gizli oy kullanılmıştı. Meclis Genel Kurulu, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, yeni TBMM Başkanı’nı seçmek için 24 Şubat Pazar günü toplanacak. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, istifasının ardından görevi geçici TBMM Başkanı Celal Adan’a devretti.

Mustafa Şentop kimdir?

Mustafa Şentop, 6 Ağustos 1968 Tekirdağ doğumlu Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul milletvekilidir. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde meclise giren Şentop, 2012 ve 2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Şentop, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katıldı ve ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Milletvekilliği döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda partisini temsilen görev yaptı. 30 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen 4. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) üyesi seçildi ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu. Genel Başkan Yardımcılığı görevi 12 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen 5. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi sonrası bitti. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girdi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Tekirdağ milletvekili seçildi. 8 Temmuz 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçildi. İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

CHP Meclis Başkanlığı için adayını açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığı için partisinin adayı oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın istifasının ardından Meclis Başkanlığı seçimi için adaylık başvuruları başladı. Pazar günü yapılacak seçim öncesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın başvuru dilekçesini geçici Meclis Başkanı Celal Adan'a teslim etti. Engin Özkoç, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, "CHP grubu olarak uzun yıllar siyasetin içerisinde olan, grup başkan vekilliği yapan, iletişim konusunda herkese hoşgörüyle yaklaşan, siyasi partilerle doğru bir diplomasi yürüten değerli arkadaşımız Engin Altay'ı aday olarak gösterdik" diye konuştu.

Engin Altay kimdir?

Türk siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili. Görevini 26 Haziran 2013 tarihinden beri sürdüren Altay, ilk defa 2002 Türkiye genel seçimleri'nde CHP Sinop milletvekili olarak meclise girmiştir. Engin Altay 15 Aralık 1963 tarihinde Sinop'un Erfelek ilçesinde Kazım ve Nazile Altay çiftinin çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erfelek'te tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Yüksek Okulundan mezun oldu. Güvenlik soruşturması nedeniyle 4 yıl göreve başlatılmadı ve yargı kararıyla öğretmen oldu. Sivas ve Sinop illerinin değişik ilçelerinde öğretmenlik yaptı. İki yıl Eğitim Yöneticiliği yaptı. Bir yıl Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2002 Türkiye genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ön seçimlerine katılabilmek için mesleğinden istifa etti. Seçimlerde ilk defa CHP Sinop milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. TBMM Türkiye-Moğolistan Parlamentolar arası dostluk grup başkanlığını 4 yıl sürdürdü. CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2010–2012 yılları arasında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 26 Haziran 2013 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık