Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tarihi Beşiktaş Kaymakamlığı bakıma alındı

Tarihi Beşiktaş Kaymakamlığı bakıma alındı

Tarihi bina olan Beşiktaş Kaymakamlığı bakıma alındı ve restorasyon çalışmalar sürüyor. Çırağan Caddesi'nde bulunan tarihi Beşiktaş Kaymakamlığı, cadde boyunca genişliği ve uzunluğu ile cadde üzerinde dikkat çeken bir mekan olarak göze çarpıyor. Beşiktaş'ın en kıymetli bölgesi Çırağan Caddesi üzerinde bulunan tarihi Beşiktaş Kaymamaklık binası İstanbul Valiliğimiz tarafından 1.200.000 TL + KDV bedelle birlikte ihale edildi. Tarihi binanın 10 ay süre ile tamamlanacağı açıklandı. 

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Çırağan Caddesi üzerinde bulunan tarihi Beşiktaş Kaymakamlığı restorasyon çalışmaları ile şunları söyledi: "Günlük olarak binlerce insanın gerek araçlarıyla olsun, gerekse yürüyerek önünden geçtiği önemli bir mekan. Beşiktaş Kaymakamı olarak atanmamızdan sonra, buranın restorasyonu bize nasip oldu. Bu tarihi binanın korunması ve yeniden restorasyonu konusunda Türkiye'nin geldiği noktayı çok değerli buluyorum. Tarihi eserlerin milli değerlerimize kazandırılmasını çok kıymetli bulmaktayım. Şu anda görev yaptığım tarihi binanın ön cephesi Çırağın Caddesi, hem Beşkitaş'ın hem de İstanbul'un çok önemli bir bölgesidir. Sarayların, tarihi doku ve eserlerinin bulunduğu bölgelerden bir tanesi. İstanbul Valiliğimiz ve YİKOP'taki arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma sonucunda gerekli izni aldık. Dış cephe çalışmalarında gerekli tedbirlerimizi aldık. Restorasyon nedeniyle vatandaşlarımız anlayışlı davranıyorlar. İstanbul Valiliğimiz tarafından ihale işlemleri tamamlandı.

Şu anda çalışmalar son sürat devam ediyor. Tarihi binanın restorasyon için on aylık zamanımız var. Çırağan Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın Beşiktaş ilçemizin dokusuna uygun olarak güzel bir binaya kavuşacağız. Tarihi binanın restorasyonu bitmesiyle birlikte Allah izin verirse vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık