Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Süleyman Soylu, polislerin büyük bir mücadele verdiğini söyledi

Süleyman Soylu, polislerin büyük bir mücadele verdiğini söyledi

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıl dönümü dolayısıyla, "174 yıldır ışıldamak kolay değil. Bir yıldız olsanız bile. Aşina olduğumuz, bazen en zor anlarımızda görünce rahatladığımız, bir polis aracının veya bir üniformanın üstündeki o yıldız, yaşını kutluyorum." mesajını yayınlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıl dönümü dolayısıyla Best Fm'deki "Adem Metan Show" programına telefonla bağlandı. Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Soylu, polislerin fedakarca büyük bir mücadele verdiğini söyledi. 

Sen mahsun olma, biz  bu meseleyi çözeceğiz

15 Temmuz'da yaşanan hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine değinen İçişleri Bakanı Soylu, "Üç yıla yaklaşacak. Bu zaman dilimi içerisinde Türk  Polis Teşkilatı, bunun kendi içerisinden ayıkladıklarıyla beraber ve o tarihten  itibaren de bunun eksikliğini çekmedi. Tam tersi, birlik ve beraberlik içerisinde  oldu. Bir çalışırken dört çalışmaya başladı. Vatandaşımıza 'Sen mahsun olma, biz  bu meseleyi çözeceğiz.' mesajını verdi." diye konuştu.

Polis teşkilatı 100 ülkeye destek veriyor

Türk Polis Teşkilatı'nın, 2,5 yıl içinde bu meselenin çözülmesi  konusunda, terörle, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Türkiye'deki suçla mücadele konusunda başarının doruğunda olduğunu ifade eden Bakan Soylu, polis teşkilatının bugün yaklaşık 100 ülkeye  bilgi, birikim, tecrübe ve teknolojik altyapı verdiğini, bu ülkelerin içerisinde Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ülkeleriyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bulunduğunu aktardı.

Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlenecekler

Polislerin çalışma şartlarının kolay olmadığını söyleyen Soylu, "15 Temmuz'un akabinde polislerimiz, 12 saat çalışıp, 12 saat dinleniyorlardı. 12-12 çalışmak esas itibarıyla konsantrasyonu ortadan kaldırır.  Hem sosyal hayatı da ortadan kaldırdı ama polis teşkilatımız gıkını çıkarmadı. Türkiye'yi o durumdan çekti aldı. Şimdi ilk önce 12-24'e döndü çalışma saatleri. Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlenecekler" ifadelerini kullandı.

3 bin kadın personal alınacak

Karakollarda güven masaları oluşturduklarını ve buraya yaklaşık 3 bin  kadın personel alacaklarını anlatan Soylu, karakollarda çalışan bütün personele  çeşitli konularda eğitim verdiklerini belirtti. Önlerindeki dönemde polislikte özellikle değişim, eğitim ve takip  dönemi olacağını anlatan Bakan Soylu, bunu sağlayarak vatandaş memnuniyetini en üst  seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

"Kırmızı Düdük" kampanyası devam edecek

Telefonla katıldığı radyo programında yaya öncelikli trafikle ilgili bilgi veren ve İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Kırmızı Düdük" kampanyasının sorulması üzerine Bakan Soylu, "Bu kampanya bizim başat kampanyamızdır. Buna aynı  şekilde devam edeceğiz. Çünkü burada paydaşlarımız çocuklarımız. Yaya trafiği konusunda sıkı yönetim getiriyoruz. Yaya öncelikli trafik, Türkiye'nin bir gelişmişlik çizgisidir" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da tablo değişti

İçişleri Bakanı Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da uyguladıkları politikaların başarılı olduğunu seçimlerde gördüklerini belirterek, "Vatandaşımız, orada çok önemli bir tercih kullandı. Bu tercihin de oradaki politikaların ne kadar doğru olduğunun en önemli delili olduğu apaçık ortada. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da tablo değişti. Bu  önemliydi." şeklinde konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık