Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Süleyman Soylu, 'Militan' diyenler, HDP binasında çıkan manzaraya susuyor!

Süleyman Soylu, 'Militan' diyenler, HDP binasında çıkan manzaraya susuyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bolu'da katıldığı "Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı"nda açıklamalarda bulundu. Medyadan edinilen bilgilere göre; Bolu’da katıldığı çalıştayda açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, bugün Türkiye'deki PKK sayısının 320'nin altına kadar düşürdüklerini belirterek operasyonların yaz kış devam ettiğini söyledi.  Soylu konuşmasında HDP Esenyurt ilçe binasına terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın afiş ve posterlerinin asılmasına da değinerek, "Benim valime, kaymakamıma, yargıcıma 'militan' diyenler, Esenyurt'ta ve Diyarbakır'da HDP binasında çıkan manzaraların hiçbirisine en ufak bir ses çıkarmıyor. Biz aynı milletin evlatları değil miyiz?" dedi.

Bir zamanlar yaşanan terör saldırıları , darbeleri kimin yaptığı, teröristlere kimin silah ve para desteği yapıldığını bilindiğini ancak ‘Amerika ne der?, Avrupa ne der?’ korkusuyla hiçbir açıklama yapılmadığını halka sadece 'Olay sonrasında geniş çaplı operasyon başlatıldı ve kanı yerde kalmayacaktır' ve 'bıçak kemiğe dayandı' gibi klasik söylemlerinden başka bir şey söylenemediğini belirten Bakan Soylu, “Her şeyin sebebini bilir de söyleyemezdik, adım atamazdık çünkü korkularımız vardı, bize korkular yaşattırıyorlardı." dedi.

Soylu, o zamanlardaki güçsüz Türkiye ile bugünün Türkiye’sinin durumunu şu sözlerle anlattı:

“19 yılda olan biteni tek bir cümleyle 21. asrın başından itibaren olan biteni tek cümleyle anlatayım; Recep Tayyip Erdoğan resim fırçasını eline aldı, önce bu ülkeye, sonra da bu dünyaya yeni bir resim çizdi. Olan bitenin net tarifi budur. Türkiye önce altyapısını ve demokrasini tahkim ederek bir güç oluşturdu. Sonra bu güçle birlikte bir strateji ortaya koydu ve uyguladı."

Konuşmasında terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin bilgi aktaran Soylu, bugün Türkiye'de terör örgütü PKK'nın sayısını 320'nin altına kadar düşürüldüğünü ve yaz-kış demeden operasyonların devam ettiğini belirtti. Soylu, Eren-5 operasyonu ile başlayıp, mağara mağara girerek teröristleri bulacaklarını ve imha edeceklerini vurgulayarak, bu konuda hiçbir tedirginliklerinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

"Bütün operasyonların kendine ait bir sebebi var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde terörle mücadelede büyük mesafe kat ettiklerini belirten Soylu, Amerika ve Avrupa’nın eskiden Türkiye'de olan terör kamplarını Suriye'de kurduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

-“Türkiye'nin Afrin, Çobanbey, Cerablus, Azez, Mare, Tel Abyad, Resulayn noktalarına yapılan operasyonların temel anlamının burada yatıyor.”

-“Uluslararası bir sistem, hemen yanı başımızda kuzu postuna büründürerek, içerisinde kendi bütün karakterlerini barındıran canavarları besleyen bir alan oluşturmaya çalıştıklarını biliyoruz."  

-“Bütün operasyonların kendine ait bir sebebi var. Bu, bizim etrafımızda ve içimizde örülmek istenen, bizi hareketsiz ve istikrarsız bırakmak isteyen o adımları yıkma ve Türkiye'yi coğrafyasıyla birlikte ilelebet özgür, hür ve güçlü bir ülke yapabilme kabiliyetidir." 

‘CHP Esenyurt’taki HDP binasında çıkan görüntüye sesini bile çıkartmadı’

Soylu konuşmasında HDP Esenyurt ilçe binasına terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın afiş ve posterlerinin asılmasına da değindi. Karşılaşılan bu görüntüler üzerine aslında bir şey söylemeye gerek kalmadığını her şeyin apaçık ortada olduğunu söyleyen Soylu, HDP ile ittifak yapanların bugün birçok açıklama yaptıklarını ama hiç birinin, Esenyurt’ta yer alan HDP binasındaki terör manzaralarından bir cümle dahi bahsetmedikleri belirterek, ”Bir cümle bahset, Allah rızası için bir cümle bahset. Benim valime, kaymakamıma, yargıcıma 'militan' diyenler, bir tek cümle bahset, Allah rızası için bahset. Bu kadar mı koptunuz Türkiye'den?” diyerek “Biz aynı milletin evlatları değil miyiz? Ne çabuk sizi kandırdılar, aklınızı çeldiler, koltuklarla, iktidar hırsıyla aklınızı başınızdan aldılar?"  sözleriyle sitem etti.

“HDP’ye geçmiş olsuna gitseydiniz. Gitmediyseniz ortağınıza ayıp etmişsiniz”

Son yerel seçimlerden sonra terörle iltisaklı olduğu anlaşılan HDP’li belediye yapılan görevlendirilmenin ardından ana muhalefet partisinin HDP’ye 'geçmiş olsun' ziyaretlerini hatırlatan Soylu, Esenyurt'a kadar gidip gitmediklerini bilmediğini ama gitmelerini beklediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Gitmelerini bekliyorum, geç kaldılar. Esenyurt HDP binasına gidip, 'geçmiş olsun' desinler bence. Demeleri lazım, ayıp ediyorlar. Ortaklarına yanlış yapıyorlar. PKK'nın desteğiyle ortaya koymuş oldukları sonuçları kendilerine oluşturanlara yanlış yapıyorlar. Gitsinler, bu kadar zor zamanda yalnız bırakılır mı insanlar? Yanlarında olsunlar, sosyal mesafeye uyarak birlikte çay içsinler.”

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık