Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Süleyman Soylu, Beşiktaşlılara seslendi bu coğrafya çok sıkıntı çekti

Süleyman Soylu, Beşiktaşlılara seslendi bu coğrafya çok sıkıntı çekti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimler kapsamında Beşiktaşlılara hitap etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Beşiktaş'a gelişinde güvenliğin en üst seviyesinde tutulması gözlerden kaçmadı. Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Soylu'nun Beşiktaş'a girişinden çıkışına kadar en üst seviyede önlem alarak, vatandaşlarında emniyeti açısından görevleri başında hazır bulundular. Bakan Soylu Beşiktaş'ta yaptığı konuşmasında pazar günü yapılacak olan seçimlerde milletin bir karar vereceğini ülkenin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili olduğunu söyledi. Soylu, "Bizim çektiklerimiz gelecek nesiller çekecek mi?.. Çekmeyecek mi?.. Karar bununla alakalı bir karar" diye konuştu. 

Her 10 yılda bir darbe yapıp kulağımız çekmek istediler

Geçmiş zamanlar bu ülkenin çok sıkıntı çektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, şunları söyledi: "Bu coğrafya çok sıkıntı çekti. Darbeler yaşadı, bu ülkede başbakanlar, bakanlar asıldı. Bu ülkede, Amerika'nın ve Avrupa'nan parmak sallamaları, ekonomik saldırıları, yıllardan beri bizi küçük görmeleri, küçük düşürmeleri, harir görmeleri, Türkiye'yi yarınlarına güçlü götürmemek için bir taraftan da Türkiye'ye çelme atmaları, kumpaslar gördük. Bunlar hep birlikte yaşadık. 10 yılda bir darbe yapıp kulağımız çekmek istediler. En son olarak Amerikan uşağı, o Pensilvanya'daki şarlatanın bu ülkede 15 Temmuz'da yapmak istediği darbe gibi. Hiç bir zaman bu ülkenin yakasından düşmediler bu zamana kadar. Son yıllarda da aynısını yapmaya çalıştılar. Anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmeye çalıştılar. Gezi olaylarında olduğu zamanlar faizler yüzde 3.5-4'leryedi. Gezi olayları bittikten sonra Türkiye 150 milyar dolara kaybetti. Aynı olayı 28 Şubat'ta yaşadık. Bankalar Türkiye'yi 53.5 milyar dolar hortumladı. İstedikleri tek şey Türkiye'nin huzurun bozmaktı.  Türkiye'yi kaos içerisinde göstermek, Türkiye'yi yarınlara plan yapan, proje yapan, hedef koyan bir ülke olmaktan uzaklaştırmaktı temel dertleri. Gezi olaylarının sonra 17-25 Aralık darbe yapmaya kalktılar. Peşinden 6-7 Ekim olaylarını yaptılar. HDP 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 13 oy aldı. Parlamentoya girdiler ama bununla yetinmediler gittiler Güneydoğu'da çukur olaylarında 25 bin ev yıktılar, yaktılar. Camileri, kiliseleri, tarihin bize bıraktığı oradaki emanet ne varsa hepsini tarumar ettiler. Okulları yaktılar, spor salonlarını yaktılar. Dertleri çünkü oy değildi bunların, dertleri onlara verilen talimatı yerine getirmek Türkiye'nin huzurun buzmak, huzurun kaçırmaktı."

Afrin'e çatır çatır girdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın kuzey bölgesinde devlet kurulmasına izin vermediğini söyleyen Soylu, "Afrin'e binlerce tır'la silah getirdiler, terör merkezi oluşturdular. 25 kilometre ötemizde terör merkezi oluşturup Türkiye'yi tehdit etmek istediler.  Amerika bize 'Afrin'e girerseniz gerisine karışmam' dedi. Bizi tehdit etti. Eski Türkiye'de olduğu gibi boynumuz bükük, ayaklarımız mecalsiz kalacak zannetti. Onun tehditine rağmen biz Afrin'e çatır çatır girdik. Oradaki PKK'yı, PYD'yi, terör örgütlerini tasfiy ettik. Köklerini kazıdık" dedi.

Artık terörü bitiriyoruz

"Bu coğrafya üzerinde kimsenin oyun kurmasına izin vermeyecekğiz, kimseye oyun kurdurmayız, kurdurmadıkta. Bu oyunu kurmaları için Türkiye'nin zayıflaması, yeniden kaosa düşmesi lazım" diyen İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye çok bedeller ödedi, çok badirelerden geçti maliyet ödedi. Beşiktaş bugün nasıl huzur varsa, benim ülkemin Şırnak'ında, Diyarbakır'ında, Erhu'unda, Batman'ında, Güneydoğu'nun en ücra köşesinde aynı huzur ve aynı anlayış söz konusu. Artık PKK gelip haraç toplayacak, esnafı sıkıntıya sokacak, gelip tehdit edecek. Burunlarını çıkaramıyorlar, burunlarını. Terör örgütünün hareket kabiliyetini daraltık. Bildiğiniz gibi dün bir istihbarat organizasyonuyla birlikte 4 tane Apo'nun adamı… 2014'te 5 bin 554 kişi katıldı. 2018'de katılan sayısı 136. Teslim olan ise bunun en az 3 katı oldu. Şimdiye kadar 450 teröristi ikna edip ailelerine teslim ettik. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Artık terörü bitiriyoruz. Türkiye yarınlara daha güçlü adımlar atacak. Şimdi önümüzde 4.5 yıl var. Hangi ülke bu kadar seçimlere dayanabilir. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir nimeti olarak artık Türkiye'de 4.5 yıl seçim olmayacak. 4.5 yıl sonra genel, 5 yıl sonra belediye seçimi olacak. Bu 4.5 yılda ekonomimiz gürül gürül adımlar atacak. Türkiye tehdit edilemeyecek, ayağının üstünde duracak."

Yıldırım ve Toper'e destek istedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşiktaş'ta yaptığı konuşmasının sonunda katılımcılardan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a ve "Cumhur İttifakı'nın" MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Serkan Toper'e Pazar günü yapılacak seçimlerde destek istedi.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık