Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Abdullah Avcı ve yönetim eleştirisi

Spor yazarlarından Abdullah Avcı ve yönetim eleştirisi

Lig'deki kötü performansı ile haftalardır eleştiriler alan Beşiktaş, Trabzonspor'a 4-1 farkla yenilmesinin ardından taraftardan büyük tepki topladı. Köşe yazarları da, Beşiktaş'ın gidişatı ile ilgili görüşlerini köşelerine taşıdı. İşte, köşe yazarlarından Beşiktaş yorumları:

“Böyle devam edemez”

Abdullah Avcı'nın pasa dayalı hücum prensibine uygun bir kadro kurulamadığını söyleyen Kenan Başaran, Avcı'nın mevcut kadroya göre bir anlayışa geçmesi gerektiğini ifade etti. Trabzonspor maçı hakkında “Beşiktaş için hüzünlü” diyen Kenan Başaran, Avcı döneminde ilk beş haftanın iyi başladığını ancak Beşiktaş'ın Trabzonspor maçında kendisine 2 gol attığını, 4-1 yenildiği maçın ikinci devresini Gazişehir maçına benzeterek, iki tarafta da taktiksel disiplinin kaybolduğunu ancak gol atanın yine Trabzonspo olduğunuz yazan Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Fikret Orman, dün neredeydi? Kritik Trabzonspor maçında Beşiktaş'ı neden yalnız bıraktı? Seçim kararı alarak takımın ve teknik heyetin konsantrasyonunu zaten iyice bozdu. Seçim kararı aldı ama istifa etmedi! İstifa etseydi çok aramazsım ama görevinin başında hala. O ve bazı yöneticiler dün neredeysi? Avrupa'da kupa dediniz, takım düşme hattında!”

“Allah'a yakın, Beşiktaş'a uzak ol!”

Trabzonspor-Beşiktaş maçını yorumlayan Sinan Vardar, Beşiktaş'ın kötü yönetim yüzünden felakete sürüklendiğini ifade etti. Maçta Beşiktaş'ı mahalle takımına benzeterek, Abdullah Avcı hakkında şunları yazdı: “Sezon başından bu sistemin oturmasını bekliyoruz. 5 hafta bitti ortada çok kötü bir tablo var. 5 hafta bitti ortada çok kötü bir tablo var. Abdullah Avcı, Güneş'in alışılmış sistemine dönmeye ve doğruyu bulmaya karar verene kadar Beşiktaş'la yolları ayrılacak. Seba'nın görevi bırakmasının ardından olmayacak kişilerin başkan olmasıyla koca çınar bu duruma düştü.”

...

“Şimdi Beşiktaşlıların çok sevdikleri kulübe sahip çıkma zamanı...”

“Avcı'yı zor günler bekliyor!”

“Ligde çeşitli nedenlerle istedikleri futbolu oynayamayan ve beklenmedik puan kaybeden iki takımın kritik mücadelesini izledik” diyen Ömer Üründül, “Beşiktaş'ı ve Abdullah Avcı'yı artık kritik günler bekliyor. Çünkü yeni transferlerden hiçbir katkı yok. Burak Yılmaz hazır değil; alternatifi de yok. Takımın oyun kurgusu ve ne oynadığı da ciddi bir soru işareti... Ama gelecek deplasman maçının da hiçbir garantisi yok. Bunun bilincinde olmalılar...” ifadelerine yer verdi.

“Lütfen istifa sayın Avcı”

“Abdullah Avcı görevde kalırsa Beşiktaş ligte kalamaz!” diyen Turgay Demir, yazısına şu ifadelere yer verdi:

“Bu sistem inadıyla resmen takımın kimyasını bozdu. Bu kadronun ölüsü bile bu kadar kötü olamaz... Yine söylüyorum bu sadece oyuncu performansları ile ilgili bir durum değil... Abdullah Avcı Beşiktaş'ın kimyasını bozdu kimyasını. Oyuncular “Hocanın istediğini yapalım gerisine karışmayalım” modundalar... Abdullah Avcı'nın uydurma sistem ısrarı Beşiktaş'ın koca sezonuna mal oldu...”

“Nereye gidiyor Beşiktaş?”

“15 yıldır Beşiktaş'ın bu kadar kötü gördüğümü hatırlamıyorum” diyen Ercan Taner, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Trabzonspor bile Beşiktaş'ın direncini bu kadar çabuk kıracağını tahmin etmezdim herhalde ama bir anda maçı ellerine aldılar. Hem de onca eksiğe rağmen!.. Peki, nereye gidiyor Beşiktaş? Yönetimin durumu belli. Abdullah Avcı sisteminde ısrar ediyor ama bu kadro yapamıyor! Futbolcular ürkek, çekingen ama gerçek olan puan cetveli Haftalar geçiyor ve Beşiktaş alt sıralarda debeleniyor. Radikal kararlar gerekiyor ama kim yapacak? Daha kongre var!”

“Beşiktaş'ın 'iş yapacak' hali yok!”

“Beşiktaş'ın 'iş yapacak' hali yok!” diyen Cem Dizdar, “Trabzonspor için belki sonuç değil ama skor şaşırtıcı. Beşiktaş için hemen her şey şaşırtıcı olsa gerek!... Trabzonspor sahada ve top oynuyor, ya Beşiktaş? Gören var mı? Burak'ı, N'Koudou'yu, Diaby'i? Bu oyun sadece oyuncu yetersizliği ya da teknik adamla açıklanabilir mi?” ifadelerini kullandı.

“Fikret Orman hesabını vermeli!”

“Fikret Orman hesabını vermeli!” başlıklı yazısında Ali Ece, şu ifadeleri kaleme aldı:

“Beşiktaş'a gerçekleri söyleyecek, taraftar desteğini mobilize edecek akılcı ve gerçekçi bir yönetim gerek önce. Avcı ile ilgili kararı da yeni yönetim akılcı şekilde vermelidir. Beşiktaş'ta hangi oyuncu kötüydü? Bu kadar kötü olmalarında Avcı'nın payı ne kadar?..”

"Beşiktaş eriyor!"

Ahmet Çakar, “Beşiktaş eriyor!” adlı yazısında, “Beşiktaş'ta kan kaybı süratle devam ediyor. Sezona iyi başlayamadılar, iyi oynamıyorlar ve art arda mağlubiyetler yaşıyorlar. Üstelik yedikleri gollere baktığımızda tam bir komedi... Sonuçta Beşiktaş'ın neredeyse pozisyon üretemediği, gol dışında da hiçbir şey yapamadığı, adeta golleri kendi kalesine attığı bir maç izledik. Bu skorlardan sonra Avcı ne yapacak bilmiyorum...” ifadelerine yer verdi.

"Beşiktaş'ta kriz çok büyük!"

“Beşiktaş'ın ihtiyacı olan silkinmeyi yapabilmesi için kazanması gerekiyordu ancak dünkü sonucun ardından kriz derinleşti.” diyen Güntekin Onay, yazısına şu şekilde devam etti:

“Yalnız bırakılmış bir teknik adam, istifa eden bir başkan ve neresinden bakarsanız nakın gelinen nokta tam bir kaos. Abdullah Avcı, iyi bir teknik adam... Ancak Beşiktaş'ta seçtiği ve ısrarcı olduğu oyun tutmadı... Artık bu takımda Adriano, Babel, Quaresma, Talisca, Pepe, Gomez, Marcelo, Sos kalitesinde dünya çapında oyuncular yok. Bunu kabul edip görmek lazım. Kalite düşük ise başka bir oyun seçeceksiniz... Bundan sonra yapılması gereken bu yönetim boşluğunda Burak, Caner, Gökhan, Atiba ve Oğuzhan gibi tecrübeli oyuncuların bu ili sahiplenmesi. Taraftarın her koşulda takıma destek olması. Aksi takdirde çöküş daha da şiddetlenir. Beşiktaş taraftarı vefakardır ve zor günde takımının yanında olacaktır...”

“Hepiniz suçlusunuz!”

Bilal Meşe, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Yahu arkadaş, Beşiktaş'ın Süper Lig'deki durumu negatif, altı maçta beş puan! Böyle tabloya bir de başkanlık sorunu eklendi, olacak iş mi? Peki, şimdi Başkan Fikret Orman'a sormak gerekir, tamam hakaret ediyorlar, durup dururken görevi burakmak neyin nesi? Haa istifa etmedi, olağanüstü kongrede yeniden adaylığı söz konusuymuş, hoppala! Bu tabloda mı?.. Takımın böylesi kritik bir duruma başkanlık krizini eklemek nereden çıktı arkadaş? Quaresma'yı gönderen arkadaşlar, sorarım size, şu aldığınız yabancılara bir bakın, onun kramponu bile olamaz!.. Takımın bu durumundan, futbolcular kadar sizler de suçlusunuz, bilesiniz!..”

“Beşiktaş'ın büyük sorunları var!”

Attila Gökçe, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“...Beşiktaş, peş peşe gelen “artçı şoklarla” dağılıyor, çözülüyor, savruluyor... Beşiktaş'ın hem kulüp, hem de takım olarak büyük sorunları var. Sürekli yenilenen, artan, bir türlü çözülemeyen o sorunların arasında nefes alıp çözüm fırsatı bulamıyorlar...”

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık