Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şok! Beşiktaş'ta seçimlere itiraz edildi

Şok! Beşiktaş'ta seçimlere itiraz edildi

AK Parti Beşiktaş ilçe Başkanlığı Beşiktaş'taki seçimlere itiraz etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulalarının sayılmasını istedi.  
Beşiktaş ilçe seçim kurulu  bunun üzerine  02/04/2019 günü toplandı. 402 adet sandığın  sonuç tutanaklarındaki  maddi hataların düzeltilmesi istendi. 

BELGE BİLGİ YOK RED EDİLDİ

Ancak yapılan incelemelerde  herhangi bir belge ve delil eklenmediği ortaya çıktı. İtiraz edenlerin  itiraz dilekçelerinde herhangi bir belge ve delil eklenmemesi üzerine bu haliyle genel ve soyut nitelikte bulunan itiraz konusunun esastan incelenmeksizin reddine karar verildiği öğrenildi.

İTİRAZ DA BİR HAKTIR

Beşiktaş taki rekor sayıdaki oyların üzerine böyle bir itiraz Beşiktaşlılar şok etti. Beşiktaşlılar "Neyin değişeceği sanılıyorki, bu türden bir itiraz yapılıyor anlamadık" dediler.
Ancak bazı partililerde her ilçede itirazların yapıldığıını, sürenin bitmeden böyle bir hakkın kullanılmasının yerinde ve doğru olduğu, itiraz yapılmadığ durumda sorumluluğun büyük olacağının altını çizdiler. 

CHP REKOR OYLA MECLİSE 29 ÜYE SOKMUŞTU

Bilindiği gibi Beşiktaş'taki seçimlerde rekor bir oy almıştı. Hatta bu yüzde 73.06 gibi yüksek bir oy oranıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının da yolu açılmıştı. Beşiktaş'ta RızA Akpolat Belediye Başkanı olmuş. Ak parti seçimlerde aday göstermemiş, MHP adayı Serkan Toper'i Cumhur İttifakı olarak desteklemişti. 
CHP aldığı oylarla 3 kontenjan dahil 29 meclis üyesi çıkarmış. Cumhur ittfakı  2 meclis üyesi kazanmıştı. İYİ Parti ve diğer partiler ise meclise üyelerini sokamamıştı.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık