Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Sinir gazı şehir genelinde toksik seviyelerde hala bulunabilir

Sinir gazı şehir genelinde toksik seviyelerde hala bulunabilir

Hükümet bilim insanları, eski Rus ajan Sergei Skripal ve kızının Salisbury’nin etrafında bulundukları ‘sıcak noktalarda’ kullanılan sinir gazının toksik seviyelerde hala var olabileceğinin üzerinde duruyorlar. Ölümcül novichok maddesinin küçük bir miktarının eski Rus ajanı (66) ve Yulia’yı (33) hedeflemek için sıvı formda kullanıldığı düşünülmektedir.

Zehirli sinir gazı hala çevrede bulunabilir

Aylarca sürecek milyonlarca poundluk çalışmalar, uzmanların maddenin hala mevcut olabileceğini düşündüğü şehir genelinde dokuz noktanın dekontamine edilmesiyle başlamaktadır. Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi’nden (Defra) görevli yetkililer, yerel meclisi, polisi ve sağlık temsilcilerini Perşembe akşamı halka açık bir toplantıda temizlik süreci hakkında bilgilendirmek için davet etti.

Kimyasalların, Skripal’ın kapısına konulduğu gün ile aynı ölümcül seviyede olup olmadığı sorulduğunda, Defra’nın baş bilim danışmanı Ian Boyd şunları söyledi:  “Muhtemelen bazı durumlarda nispeten yüksek konsantrasyonların, bireyler için toksik olabilen seviyelerde olabilecek çok spesifik yerlerde olacağı konusunda bir varsayım yapmalıyız."

Daha yüksek konsantrasyonlar da olabilir

Halkın güvenliği için, bu varsayımları yapmaları gerektiğini belirten görevliler, bu sıcak noktaların konuşulan yerlerde olacağını söyledi. Ayrıca, bu yerlerde bulmak zorunda oldukları daha yüksek konsantrasyonlarında olabileceği üzerinde durarak belirttiler.

Hala polis soruşturmasının bir parçası olan Sergei Skripal’ın evi, dekontamine olan son yer olacak.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık