Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Sınavlar ertelendi, kurslar evlere taşındı, sınav baskısı arttı

Sınavlar ertelendi, kurslar evlere taşındı, sınav baskısı arttı

Okullardan sonra sınava hazırlık kursları da eğitime kapatılırken, öğrencilerin küçük gruplar halinde evlerde özel ders almaya başladığı öğrenildi. YKS ve LGS’ye girecek 5 milyon öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra sınavların ertelenmesi beklentisi içine girdi.

Sözcü'den edinilen bilgilere göre; MEB, virüs nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda fiziki eğitime ara verdi. Uzaktan eğitim, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden 23 Mart'ta başlıyor. 20-21 Haziran'da 2, 5 milyon adayın gireceği Yükseköğretime Kabul Sınavı (YKS) ve 7 Haziran'da 1.7 milyon adayın gireceği Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Sınav baskısı arttı

Bakanlık, EBA'ya sınava girecek öğrenciler için binlerce sorudan oluşan soru bankası ve konu anlatımlarını yükledi. Adaylar, istediği test sorularına ulaşabiliyor. Sorularda zorlanan öğrenciler için ders anlatımlı videolar ile örnek soru çözümleri sisteme yüklendi. Türkiye'de virüs vaka sayısının artışıyla psikolojisi de olumsuz etkilenen adaylar, sınavların iptalini istiyor.

Kütüphane de yasak

Açık Lise sınavları ile Motorlu Taşıt Sürücü Kursu sınavlarının iptali, YKS ve LGS iptal beklentisini de arttırdı. Öte yandan okullar eğitime kapatılsa da, bazı sınava hazırlık kurslarının, kütüphanelerde ders yapma kararı aldığı öğrenildi. Öğretmen gözetiminde yapılması planlanan kurslar, MEB'in kütüphaneleri de yasaklamasıyla durduruldu.

Telafi eğitim teminatı

Kurslar, idari personel olarak açık oldukları bilgisini öğrencilerine duyurdu. Tüm derslerin yüz yüze telafisinin de yapılacağı teminatı verildi. Kursların virüs tehlikesi geçse de, yasak kalktığında öğrencileri bir sıra dolu, bir sıra boş bırakarak 1'er metre mesafeyle oturtmayı planladıkları kaydedildi. Öte yandan okullar ve kursların kapatılmasından sonra küçük gruplar halinde evlerin küçük dershanelere dönüştürüldüğü bildiriliyor.

Ertelenen sınavlar

 29 Mart’taki MSÜ Askeri Öğrenci Sınavı 3 Mayıs’a

 4 Nisan’daki Diyanet Mesleki Sınavı 3 Ekim’e

 12 Nisan’daki Yabancı Dil Sınavı 17 Mayıs’a

 18 Nisan'daki Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2 Mayıs’a

 19 Nisan’daki Elektronik Yabancı Dil Sınavı 16 Mayıs’a

 26 Nisan’daki Engelli Kamu Personeli Sınavı 20 Eylül'e

 2020-ALES-1 Sınavı 10 Mayıs'a

 İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı  29 Ağustos’a

 2020-ALES-2 16 Ağustos’a alındı

Merkezi Sistem sınav ajandası

– 20 Haziran YKS 2.5 milyon aday

– 21 Haziran AYT 2 milyon aday

– 7 Haziran LGS 1.7 milyon aday

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık