Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Seyit Torun, herkes aday olabilir

Seyit Torun, herkes aday olabilir

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlerde CHP'nin çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seyit Torun, yerel seçimle ile genel seçim arasında fark olduğunu söyledi. 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin de görüşlerin alınabileceğini söyleyen Torun, "Sayın Muharrem İnce partimizin değerlerinden biridir. Fikirlerini ve görüşlerini de alabiliriz. Deneyimi olan birisi." dedi.

Yerel seçimlerde aday öne çıkıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'nin aday belirleme ve seçim çalışmaları hakkında özetle şunları söyledi: "Geçmişteki seçimleri analiz edildiğinde farklı sonuçlar çıkabilir ama genel seçimle, yerel seçim arasında fark var, şekil çok değişik. Yerel seçimde adayı bire bir seçilen bir seçim. Bir seçimle sonuç belli olmaz. Yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın biraz dışarıda kaldığı, bu arada adayların öne çıktığı bir seçim oluyor. Bizim buradaki amacımız doğru adayı bulmak, kazandığımız belediyeleri korumak, kazanamadığımız belediyeleri kazanmak.

Aday belirlemede önseçim mi olacak?..

Aday belirlemede katılımın geniş olması iyi bir sonuç vereceği görüşü var. Aday tespitinde önseçimin kullanılması düşüncemiz var, tabii adayları erken açıklama avantaj sağlayacağı da öngörülüyor. Belediye başkanları için de etik kuralları beyannamesi planları hazırlanıyor. Mesela "Belediye başkanı hesap vermeli, daha şeffaf olmalı" gibi. Disiplin ve üreten bir başkan yer alacak. Adayların isimleri Kasın sonu ile Aralık ayı başı olarak açıklanabilir.

Var gücümüzle seçimlere hazırlanıyoruz

Tabii ki herkesin de aday olma hakkı var. Milletvekili olan arkadaşlarımızda aday olabilirler. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'de adaylık düşüncesi varsa tabii ki olabilir. Sayın Muharrem İnce'nin de düşüncesi alınabilir. Bu konuda deyimi vardır, düşüncelerine, fikirlerine başvurulabilir. Muharrem İnce'nin görüşlerine de başvurulmalı denebilir. Biz şu an önümüze bakıyoru ve var gücümüzle yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Türkiye şu an çok kötü yönetiliyor. Bu sorunları oturup konuşup çözüm aramalıyız. Bizler kurtal istenmiş, imza vermiş bunun kaygısında değiliz. Kendileri demokratik hakklarını kullandı, hepsi bitti geride kal. Önyargımız ve kırgınlık yok, o gün öyle düşünmüştür, o iş bitti artık.

Parti dışında aday gösterilebilir

CHP dışından aday da gösterilebilir. CHP'de görev almak, aynı yolda yürümek isteyen, partimizin ilkelerini kabul eden neden olmasın. Partimizin ideoloji çatısı altında bölgesinde sevilen, sayılan ve parti örgütümüzün de onayı varsa aday gösterilebilir. Biz şu anda isim üzerinde durmuyoruz. Sonuç olarak paritili olacak diye bir kaide yok ortada. Geçmişte oldu bundan sonra da olacak.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık