Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şehit düşerken facianın önüne geçtiler

Şehit düşerken facianın önüne geçtiler

Sancaktepe’deki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda havalanan UH-1 tipi askeri helikopter, İstanbul Çekmeköy’de bir sitenin bahçesine düştü. Sabah olduğunda helikopterin düştüğü yerin görüntüsü şehitlerimizin nasıl bir kahramanlık yaparak facianın önüne geçtiğini gözler önüne serdi. Yüreklerimizi yakan kazada, Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar şehit oldu. 26 Kasım 2018’de de aynı tip helikopter Sancaktepe’de düşmüş 5 asker şehit olmuştu.

Halka zarar vermemek için kahramanca şehit oldular

Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait ABD yapımı UH-1 tipi askeri eğitim helikopteri dün saat 18.17'de "İlim02" koduyla kalkış yaptı. Havada yaklaşık 34 dakika kalan helikopter havalandığı Samandıra'ya dönecekti. Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle acil iniş yapmak istedi. Samandıra'daki havaalanına ulaşmak isteyen askerlerin çabası sonuç vermedi ve helikopter yalpalamaya başladı. Halka zarar vermemek için yoğun çaba gösteren kahramanlar düşmekte olan helikopteri son anda Kirazlıdere Mahallesi'ndeki Parkverde Sitesi'nin bahçesine yönlendirdi. Helikopterden duman ve alevlerin yükseldiği görüldü. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Pilot Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya (35) ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar (28) kurtarılamayarak şehit oldu.

Milletimizin ordumuzun başı sağolsun

Pilotların, arızalı motorla bir süre inecek yer aradıkları, helikopterin binaların ve yoldaki insanların üzerine düşmemesi için büyük çaba gösterdikleri, sitedeki boş alanı da sivil kimse bulunmadığı için seçtikleri açıklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Bir Başsavcıvekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde yaptığı açıklamada, “Saat 18.51 itibariyle, 4. Kara Havacılık Alayı’na ait bir helikopter Kirazlıdere Mahallesi’ndeki site içerisine düşmüştür. Dört askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmışlar ancak maalesef şehit olmuşlardır. Milletimizin, ordumuzun başı sağolsun” dedi. Milli Savunma Bakanlığı da kazayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Geçmiş dönemdeki kazalar

İstanbul Çekmeköy’de düşen UH-1 tipi helikopterin aynısı, 26 Kasım 2018’de Sancaktepe’de motor arızası nedeniyle acil iniş yapmaya çalışırken evlerin arasına düşmüştü. 4. Kara Havacılık Alayı’na ait olan helikopter kazasında da 5 asker şehit olmuştu. Şehit pilotların, sivil can kaybı yaşanmaması için boş araziye düştükleri tespit edilmişti. 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bitişik Abdurrahmangazi ve Sarıgazi mahallelerinde geçmişte de askeri hava araçları düşmüştü. 14 Şubat 1995’te Canan Sokak 9 nurama yanında oynayan çocukların hemen yakınına düşmüş, kazada üç asker şehit olmuştu. 25 Mayıs 2010’da üsten havalanan askeri uçak, Pir Sokak’a düşüp ters dönmüştü. Kazada üç asker yaralanmıştı. 26 Kasım 2018’de askeri halikopter eğitim için, Alay Komutanlığı’ndan havalanmış, askeri alana 25 metre kala Fırtına Sokak’ta düşmüştü. Kazada 5 asker şehit olmuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık