Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Seçimde 6 aday yarışacak

Seçimde 6 aday yarışacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilmek için 100 bin imza sürecinin sona ermesinin ardından adaylar belli oldu. Bu 6 adayın 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. Cumhurbaşkanlığı adayı olan isimler ise şunlar: Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek.

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenler tarafından aday gösterilen için imza verme işlemi 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 20.00 sona erdi. Cumhurbaşkanı adayı göstermek istedikleri isime imza verme süresi 4 Mayıs 2018 Cuma başlamıştı. Cumhurbaşkanı adayı için başvuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz için son olarak 9 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'ye kadar ilçe seçim kurullarına imza verildi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza barajanı aşanlar belli oldu. 100 bin seçmen imzada kapanış rakamları şöyle oluştu:

İYİ Parti Genel Başkanı
Meral Akşener: 255 bin 582

Saadet Partisi Genel Başkanı 
Temel Karamollaoğlu: 167 bin 967

Vatan Partisi Genel Başkanı 
Doğu Perinçek: 118 bin 575

Adalet Partisi Genel Başkanı 
Vecdet Öz: 3 bin 030

Bu sonuçlara göre 24 Haziran'daki seçimlere Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek 100 bin imzayı aşarak seçim listesinde yer aldı. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise 3 bin 030'da kalarak cumhurbaşkanı adayı olamadı.

AKP ve MHP'nin kurduğu "Cumhur ittifakı" adı altında kurulan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı ise Muharrem İnce'yi oldu. HDP'nin adayı ise hala cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaşı aday olduğunu açıkladı.

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak isimler şöyle:
AKP ve MHP'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den Muharrem İnce, İYİ Parti'den Meral Akşener, Vatan Partisi'nden Doğu Perinçek, HDP'den Selahattin Demirtaş ve Saadet Partisi'nden Temel Karamollaoğlu katılacak.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı adayların kesin sonuçlarını 13 Mayıs 2018 Pazar günü açıklayak. Bu süreçten sonra seçim çalışmaları başlamış olacak.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık