Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Seçim öncesi dikkat! E-Devlet'te usul ve kanuna aykırı işlemler ortaya çıktı

Seçim öncesi dikkat! E-Devlet'te usul ve kanuna aykırı işlemler ortaya çıktı

31 Mart’taki mahalli idareler seçimiyle ilgili geri sayım başlarken, partilerin de usul ve yasaya aykırı biçimde parti üyelikleriyle ilgili kanun dışı işlemleri hız kazandı. Edinilen bilgilere göre;
 Diyarbakır'da ortaya çıkan bu durum sınrasında, son günlerde e-devlet şifresiyle Yargıtay Siyasi Parti üyeliği butonundan parti üyeliği olup olmadığına dair sorgulama yapan çok sayıda vatandaş gördükleri kayıtlar karşısında şoke oldu.

Aralarında kamu personelinin de bulunduğu çok sayıda vatandaşın, kendi bilgi ve rızaları olmadan kişisel verilerinin hukuka aykırı biçimde elde edilerek Demokratik Bölgeler Partisine üye yapıldıkları ortaya çıktı.  Bu durum karşısında şaşkına dönen vatandaşlar parti rızaları dışında kendilerinden habersiz yapılan parti üyeliğini yine e-devlet üzerinden sonlandırdıktan sonra soluğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında aldı. Vatandaşlar e-devlet üzerinden parti üyeliğini gösterir ekran görüntüsü ise üyeliği sonlandırdıklarına dair ekran alıntılarının da çıktılarını alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Başsavcılık da, vatandaşların kişisel verilerinin hukuka aykırı biçimde elde edilerek Demokratik Bölgeler Partisine yapılan üyelik kayıtlarıyla ilgili faillerin tespit edilerek haklarında ceza davası açılması için harekete geçerek kapsamlı titiz bir soruşturma başlattı. 

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık