Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Seçim itirazında gözler o tarihte

Seçim itirazında gözler o tarihte

Yüksek Seçim Kurulu'nun AK Parti MHP'nin İstanbul seçim itirazı kararını 3 Mayıs Cuma günü vermesi bekleniyor. 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili itiraz süreçleri YSK tarafından tamamlandı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı olağanüstü itirazlar ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Maltepe ilçesi ve İstanbul'un tümü için yaptığı olağanüstü itiraz bulunuyor. İki partinin yaptığı bu itirazlarla ilgili ilk incelemesini yapan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bazı ara kararlar verdi. AK Parti ve MHP'nin olağanüstü itirazlarıyla ilgili İstanbul'daki bazı  ilçe seçim kurullarına araştırma yapmaları için beşer günlük süre veren Yüksek Seçim Kurulu, sürecin tamamlanmasının ardından İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son kararını verecek.

AK Parti ve MHP'nin araştırma sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı  olağanüstü itirazda, 41 bin 132 seçmen ile memir olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin araştırılmasına karar vererek, ilçe seçim kurullarına bu araştırmayı yapması için beş gün süre vermişti. İlgili ilçe seçim kurullarının araştırma  yapması için verilen beş günlük sürenin dolmasının ardından araştırma sonuçlarını 29 Nisan Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ye göndermesi öngörülüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itirazlarıyla ilgili de ara karar veren YSK, Maltepe İlçe Seçim Kurulu'ndan da Milliyetçi Hareket Partisi'nin sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili olağanüstü itirazındaki iddiaları beş gün içinde araştırmasını istemişti. Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları'nın, verilen süre gereği en geç 30 Mart Salı günü Yüksek Seçim Kurulu'na araştırma sonuçlarını göndermesi bekleniyor.

YSK, Büyükçekmece'yi bekliyor

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Büyükçekmece itirazını ise ilçe seçim kurullarından gelecek araştırma sonuçlarına göre inceleyecek. Tüm bu araştırmaların tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu üyeleri toplanarak, ilçe seçim kurullarından gelen sonuçlara göre değerlendirme yapacak. YSK'nın en geç 3 Mayıs Cuma günü son kararını vermesi bekleniyor.

AK Parti ve MHP'nin itiraz dilekçeleri

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm  cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının  bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda  usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. Başvuruda, bu nedenlerle İstanbul'da  büyükşehir seçiminin iptali ve yenilenmesi istenmişti. AK Parti'nin itiraz dilekçesinin artından Milliyetçi Hareket Partisi'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmuştu. YSK'ya başvuru dilekçesinde toplam 970 kişinin Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nca Kaymakamlık tarafından gönderilen liste dışından görevlendirildiği, Maltepe Belediyesi'nin bağımlı ve taraflı çalışanlarının sandık kurulu başkan ve üyesi yapıldığı belirtilmişti.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık