Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Savunma Bakanı Hulusi Akar: 25 bin asker bölgede görev yapıyor

Savunma Bakanı Hulusi Akar: 25 bin asker bölgede görev yapıyor

6 Şubat’ta depremin olduğu ilk andan itibaren AFAD’ın ve diğer arama kurtarma ekiplerinin yetersiz kalması üzerine gözler hep askeri aradı. Çok az sayıda askerin bölgede görevlendirilmesi ağır eleştirilenin hedefi oldu.

Depremin 6. gününde bölgedeki asker sayısını açıkladı. Akar şu rakamları paylaştı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri 25 bin 67 personeli ile fiilen deprem bölgesinde görev yapmakta… 63 uçakla şu ana kadar 707 sorti gerçekleştirildi, 9 bin 780 uzman personel ile 625 ton malzemeyi hedeflerine ulaştırdık… TCG İskenderun gemimiz şu ana kadar 327 yaralımızı deprem bölgesinden Mersine taşıdı.”

Milli Savunma Bakanlığı da şu açıklamalarda bulundu:

"Kara Kuvvetlerimizin helikopterleriyle köylere çadır ulaştırmaya ve kurmaya devam ediyoruz. Mehmetçik, bölgede 19 binden fazla çadırın kurulmasını sağladı.

8’inci Komando Tugayımız Hatay’da vatandaşlarımıza aralıksız sıcak yemek sunmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki illerde, günde 50 bin kişiye sıcak yemek verebilecek kapasiteye ulaşan Bakanlığımız, bu sayıyı daha da artıracak şekilde çalışmalara devam ediyor.

Enkazdan çıkarılan 40 günlük yavrumuzu, Kara Kuvvetlerimize ait helikopter ile Adana Şehir Hastanesine naklettik.

Bir can daha kurtarmak için kendi canını hiçe sayan bir Mehmetçik! Enkazın 20 metre içinde, tavanı ahşap desteklerle takviye edilmiş tünelde bir ses duyma, bir vatandaşımızı daha kurtarma mücadelesi…

İlk günden bu yana durmadan, yorulmadan Hatay’da çadır kurma çalışmalarına aralıksız devam eden Mehmetçik, 25 çadır kentte toplam 3 bin 500 çadırın kurulmasına katkıda bulundu.

2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığımız, Kahramanmaraş’ın köylerine ulaşarak insani yardım malzemelerini dağıtmayı sürdürüyor.

2’nci Komando Tugayımız, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak Hatay bölgesinde emniyet ve asayiş görevine devam ediyor."

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık