Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Savaşın eşiğinde

Savaşın eşiğinde

İsrail Savunma Güçleri, Suriye’nin başkenti olmak üzere, diğer bölgelerdeki askeri noktaları vururken, bir çok füze ise, Suriye ordusu tarafından havada imha edildiği öğrenildi. İsrail’den saldırıların nedeni hakkında yapılan açıklamalarda ise, İran güçlerinin Suriye üzerinden İsrail’e yaptığı saldırıları söyledi.

İsrail ve İran, Golan Tepeleri’ne yönelik saldırı issiası ile Suriye bombardımanı sonrasında savaşın eşiğinde. İç savaşın başlamasından itibaren, İsrail’in Suriye’deki en büyük müdahalesinin ilk defa İran’a roket saldırılarına doğrudan saldırı başlattı ve tam boyutlu çatışmanın eşiğine getirdi.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen bombalanmalar, İsrail Savunma Güçlerinin Golan Tepeleri’nde askerlerine ilk defa doğrudan İran roket saldırısı yaptığını söylediklerinde yanıt olarak geldi. Askeri jetler ve patlamalar nedeni il bölgedeki siviller, gece boyunca uyanık kaldılar. Suriye’de düzenlenen saldırılar hakkında açıkça bilgilendirme yapmayan İsrail, son günlerde İran’a yönelik bir saldırı iddiasında bulundu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Beşşar Esad adına Suriye'de de savaşan İran müttefiki Lübnanlı militan grubu Hizbullah, Golan Tepeleri saldırısının İran'dan ziyade Suriye askerleri tarafından başlatıldığını söyledi. İsrail’in füze ateşi iddiası hakkında bir yorumda bulunmayan İranlı yetkililer, İran ya da Suriye taraflarında herhangi bir zayiat olup olmadığını belirtmediler.

Trump’ın açıklaması Ortadoğu’yu sınır olarak belirledi

Cumhurbaşkanı Esad yavaş yavaş ülkenin kontrolünü tekrar ele geçirirken, İsrail yetkilileri Suriye'de sürekli bir İran askeri varlığını kabul etmeyeceklerini belirten İran ve İsrail arasındaki gerginliklerin önüne geçtiler. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, ülkesinin tek taraflı olarak İran ve dünya güçleri arasındaki anlaşmaya varılan 2015 nükleer anlaşmasından çekileceği açıklaması da Ortadoğu'yu sınır olarak belirledi.

İran, İsrail’deki askerlerine karşı İsrail’in saldırganlığına karşı çıkmayacağını söylese de, Tahran’ın geri vurma teknik yeteneği sınırlıdır. İranlı yetkililer, nükleer programı kurtarmak için uluslararası destek toplamaya çalışırken, daha geniş bir askeri tırmanışa çekilmekten çekiniyor.

Esad’dan Türkiye hakkında suçlama

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, terörizme destek verilmesi ile ilgili yaptığı suçlamalarda, Fransa, İngiltere ve ABD’nin yanında Türkiye’yide suçlayarak, Suriye’deki savaşın sorumlularının bu ülkeler olduğunu iddia etti.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim politikası kapsamında Suriye’deki halka destek verme görünümünde bölgedeki teröristleri desteklediğini iddia eden Esad, insancıl bir devlet lideri gibi görünerek, bu fırsattan yararlandığını söyledi. Uzun zamandır Erdoğan’ın ordusu ile mücadele ettiklerini dile getiren Esad, önceden teröre destekten bahsettiklerini, şimdi ise işgal olduğunu ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini öne sürdü. Ülkeye yasadışı şekillerde gelen herkesin düşman olarak değerlendirildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ordusunun ABD ve Suudilerin ordusu olduğunu ve ABD’nin çıkarlarına hizmet edildiğini iddia etti.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık