Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Sahte hesaplarla 17 kentte 20 hesap tespit edildi işlem başlatıldı!

Sahte hesaplarla 17 kentte 20 hesap tespit edildi işlem başlatıldı!

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde yıkıma neden olan depremin ardından sosyal medya üzerinde AFAD gibi resmi kurum ile kuruluşlarının web sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını taklit ederek bağış toplandığı belirlendi. Edinilen bilgilere göre; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede 17 ilde toplam 20 hesap kullanıcısının taklit hesap ve sayfalarla bağış topladığı belirlendi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Emniyetten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

– Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 17 ilde toplam 20 hesap kullanıcısı tespit edilerek adli işlem yapılması sağlanmış, ilimizde tespiti yapılan 3 hesap kullanıcısı adli makamlara intikal ettirilmiştir.

– Eskişehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak her türlü dolandırıcılık ve dezenformasyona karşı 7/24 aralıksız olarak çalışılmakta, vatandaşımızın huzur ve güvenliği için gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu tür zararlı linkleri gören vatandaşlarımızın https://usom.gov.tr/ihbar URL adresli ihbar sayfasına bildirimde bulunması halinde gerekli işlemler başlatılacaktır.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık