Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Rusya katliam izlerini sildi mi?

Rusya katliam izlerini sildi mi?

Amerika Birleşik Devletleri'nden Duma'daki kimyasal saldırı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Duma'daki kimyasal saldırın olduğunu iddia eden ABD yetkilileri, Rusların olay yerini kimyasal saldırı ilgili delilleri yok ettiğini söyledi. İddiaya göre kimyasal saldırıda olay yerindeki delillerin Ruslar'ın bozmuş olacağını söyledi.

OPCW yetkilileri, kimyasal silahlı katliamını Esed rejimi yaptı 

Bir açıklamada ABD'nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW)'nden geldi. OPCW temsilcisi, Suriye'de gerçekleşen Esad rejimin yaptığı kimyasal silahla yaptığı katliam hakkında bilgi verdi. Duma bölgesinde gerçekleşen sivillere yönelik kimyasal silahlı katliamın Esed rejimin yapıldığını söyledi. Katliamdan sonra Rusya'nın olay yerinde kanıtları ortadan kaldırdığını iddia etti.

Kimsayas saldırıdan sonra siviller ve muhalifler geri çekilmişti

Esed rejimi tarafından yapılan ve 7 Nisan'da Duma'da gerçekleşen katliam tüm dünyanın tepkisini çekmiş büyük tepki almıştı. Kimyasal silahlı katliamında onlarca insanın öldüğü ve yaralandığı tahmin ediliyor. Esed rejimi tarafından yapılan kimyasal silahlı katliamın ardından siviller ve muhalifler buradan çekilmek zorunda kalmışlardı.

105 füzeden 71'i havada imha edildi

Yapılan bu katliam üzerine sert bir şekilde tepki gösteren başta Amerika, olmak üzere Fransa ve ve İngiltere ile birlikte geçtiğimiz cumartesi günü Esed rejimine ait tesislerine 105 füze göndermişti. ABD yetkililerin yaptığı açıklamada, füzelerin hedeflerine tam isabet ettiğini söylerken, Esed rejimini destekleyen Rusya ise gönderilen 105 füzeden 71 füzeyi havada imham ettiğini öne sürmüştü.

ABD Başkanı, kimyasal tesisler vuruldu

Geçtiğimiz cumartesi yapılan füze saldırısından sonra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bir açıklama yaparak, Esed rejiminin kimyasal programını yaptığı tesisler olduğunu ve bu tesislerin vurulduğunu açıklamıştı.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık