Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Rıfat Örnek ilk kez konuştu.

Rıfat Örnek ilk kez konuştu.

Beşiktaş Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek'i konuşmaya ikna ettik!.. Görevden alınmadan önce ısrarlı arayışlarımız sonucu ilk kez yüz yüze konuştuk, sorularımızı yönelttik. Rıfat Örnek'e, görevden alındıktan sonra da telefonla ulaştık. Böyle bir kararı bekleyip beklemediklerini ve nasıl karşıladıkları yönünde görüşlerini aldık.

Rıfat Örnek; "Soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmanın selameti için bu gerekiyormuş, bir süredir hoş olmayan olaylar yaşıyoruz ama süreci ve kararları normal karşılıyorum, bir hatamın olduğunu da düşünmüyorum" dedi. Bu özel söyleşiyi 2 bölüm halinde yayınlıyoruz. İşte merak edilenler ve röportajın ilk bölümü.

Biz sorduk o cevap verdi

Beşiktaş Belediyesi toplantı salonunda yaklaşık 1 saat konuştuğumuz Rıfat Örnek'e her konuda soru yönelttik. Sorularımızın bazılarına oldukça net cevap verdi, bazılarına ise "Bu soruların muhatabı ben değilim" diyerek, cevap vermedi.

İşte bir çok müdürlüğün bağlı olduğu başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi, eski belediye başkanı Rıfat Örnek'e sorduğumuz sorular ve özel röportaj...

- Beşiktaşlımısınız, Beşiktaşla ilginiz nedir? Daha önce hiç Beşiktaş'ta görev aldınız mı? Nerelerde görev aldınız?..

- Beşiktaşlı değilim ama 4 yıldır Beşiktaş’ın hemşehrisiyim, ikametgahım Beşiktaş'ta... Aslen Sinopluyum. Eski bir belediye başkanıyım. Benim buraya geliş nedenim belediye başkanlığı yaptığım dönemden beri Murat başkanı tanıyor olmasıdır. Başarılı ve güvenilir bir insan olmam nedeniyle beni buraya getirmiştir. Sinop Ayancık'ta 10 yıl belediye başkanlığı yaptım o nedenle beni buraya çağırmıştır.

-Kadrolaşmada birçok isim için akrabalık bağları ilk günden bu yana konuşuluyor. Örneğin sizin akraba bağlarınız var mı? bu konuda çok şeyler söyleniyor?

- Bu soru ve konu da herhalde sadece benimle ilgili değil. Muhataplarıyla konuşmanız lazım. Ancak, ben akraba olduğum için değil, kara kaşım kara gözüm için buraya gelmiş değilim tabii ki.. Ben 10 yıl başarıyla belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir kişiyim. Murat Başkan beni çok öven her ortamda başarılarımı benden iyi bilen ve anlatan bilen birisiydi. Beni o nedenle buraya çalışmalarında faydalanmak için getirdi. Burada ben kendimce başarılı politik bürokrat olarak görev yaptım, yapmaktayım.

- Beşiktaş Belediyesi neden bu duruma geldi?. Son gelişmeleri nasıl açıklarsınız? Nerede hata yaptınız veya yaptınız mı? Yoksa yaşananları siz de mi bir siyasi komplo olarak düşünüyorsunuz?..

- Bu benim cevap vereceğim bir soru değil. Ama bunu başından bu yana söyledik. Bu bir siyasi manevra olarak düşünülüyor. Buna komplo denemez, ancak, siyasi bir karar olarak ele almak daha doğru olacaktır. Zaten siyasette her türlü tavır vardır!..

- Hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz, birçok şey konuşuluyor ve paylaşılıyor. Belki siz değinmek istersiniz!.. Düşüncelerinizi alabilir miyiz?.. Ayrıca partili misiniz merak edilen bir konu da bu?..

- Beni tanıyan benimle özel derdi olmayan herkesin hakkımda imajı olumludur. Benimle ilgili birşeyler arayanlar, ya da bana kulp takmak isteyenler olabilir. Söylentiler beni ilgilendirmiyor. Hiç kulak asmamışımdır, neler neler duyuyorum... Üzülüyorum tabii.. Olumlu olumsuz her türlü haber ve bilgiyi kabul edebilirim. Doğruysa olumsuz olana da saygı da duyarım. Ancak insan onuruyla, prestijiyle oynanmaması gerekir. Ben emekli bir öğretmenim, bir çok öğrenci mezun ettim. Yaşım belli... Herkesle iyi ilişkiler içindeyim ve beni severler. Üzerime atılan öyle iftiralar var ki, ahlaksızca buluyorum. Hukuki yollardan işlemler başlattık. Başka da bir şey konuşmak istemiyorum. Diğer sorunuza gelince; ben tam 40 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Burası Beşiktaş CHP ağırlıklı olduğu için bunu rahatlıkla ifade ediyorum, vurguluyorum..

ÖZEL SÖYLEŞİ: Ataç TETİKEREN - Muzaffer TOPAL

Söyleşinin 2. bölümü yarın.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık