Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Pozitif olanların yüzde 60’ı 15-49 yaş arasında

Pozitif olanların yüzde 60’ı 15-49 yaş arasında

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, corona virüsüyle ilgili önlemlere en çok evde kalan büyüklerin uyduğunu söyledi. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; sürecin başında sanki corona virüsü sadece yaşlıların hastalığı gibi yanlış bir algının söz konusu olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. İlhan, şöyle konuştu:

* Oysa ki yaşlılar en çok etkilenenlerdi. En son Sağlık Bakanlığı'nın eylül sonu raporuna göre eğer bir analiz yapmak gerekirse Türkiye’deki 50 yaş üzerindekiler yeni tanı koyulanların 3’te 1’inden azını oluşturuyor.

* Yeni tanı koyulan kişilerin hemen her gün yarısını 25-49 yaş grubu oluşturuyor. Yüzde 20’si 24 yaş grubunun altında olanlar ve yüzde 5’i de 14 yaşın altında olanlar.

* Demek ki corona virüsü çocuklara da bulaşıyor. Çocuklar da hasta olabiliyor; ama en büyük sorun 15-24 yaş grubunda olanlar ve 25- 49 yaş grubunda olanlar.

* En çok hastalığın bulaştırıcılığını bunlar sağlıyor. Her gün corona virüsü tanısı koyulan bireylerin yüzde 60’ı, 15-49 yaş arasında olanlar. Yani en çok dışarıda olanlar, kurallara en az uyanlar.

“AKTİF VAKA SAYISI 30 BİNE ÇIKTI”

Prof. Dr. İlhan, Ankara’da son 14 gündür, Türkiye’de ise son 1 haftadır hem vakalarda hem zatürre oranında hem de ağır vaka sayısında azalma eğilimini gözlemlediklerini belirterek şunları ifade etti:

* Biz genelde vakalardaki eğilime bakarız. Günübirlik vakalar değil de 1 haftalık, 10 günlük, 1 aylık vakalar üzerinden gideriz. Temmuz sonunda 10 bin olan aktif vaka sayısı eylül başında 20 bin olmuştu, bugün geldiğimiz noktada ise 30 bine çıktı.

* Yani ağustos ve eylül ayı içinde vakalarda 3 kat kadar bir artış söz konusu oldu. Ama şimdi daha sabitleşme, aktif vakaların aza doğru yöneldiğini gözlemliyoruz.

* Özellikle son 2 gündür aktif vakalar eksiye doğru gidiyor. Aktif vaka, hastanede yatan vaka demek ya da tedavisi devam eden vaka demek.

* Hastanede yatan vakalar içerisinde ağır vakalar da söz konusu oluyor. Ağır vakalar içinde de vefatlar daha çok oluyor. O yüzden vaka sayısı arttıkça aktif vaka özellikle arttıkça vefatın da artmasını bekliyoruz.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık