Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Paw Guards'dan Diyarbakır GALERİA'daki hayvanlar için büyük mücadele! Devletin desteği ile başaracağız

Paw Guards'dan Diyarbakır GALERİA'daki hayvanlar için büyük mücadele! Devletin desteği ile başaracağız

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımına sabah saatlerinde başlanmıştı. Edinilen bilgilere göre; yıkımın, binadaki canlı hayvanların kurtarılabilmesi  durdurulduğu öğrenildi.

Habertürk Muhabiri Veysi İpek'in aktardığı bilgilere göre de, içerisinde 10 kedi, 1 köpek ve 1 kuşun canlı olduğu tespit edildiği Galeria İş Merkezi'nde 50 metrelik vinç bulunamadığı için hayvanlar binadayken binanın yıkım işlemine başlandığı öğrenildi.

Hayvanların kurtarılması için yıkım ile ilgili görevliler ve vatandaşlar bir toplantı gerçekleştirdi. Binada helikopterle kedi kurtarma operasyonu yapıldı. 

VİNÇ GECE  00.00'A KADAR ÇALIŞACAK

Tüm hayvanseverlerin tek yürek olarak, sosyal medyadan da destek verdiği kurtarma çalışmalarında tüm gün bölgede mücadele veren Pati Koruyucuları'ndan yapılan açıklamada; "Elazığdan kiraladığımız vinç Diyarbakır GALERİA ya ulaştı. Şu an alan açılması ve sepet değişimi yapılıyor. AFAD bölge başkanı da vinçte olmak istediğini belirtti. Kurtarma operasyonuna başlıyoruz. Tüm kurumlar ve gönüllü STK’lar birlikte başaracağız." ifadelerine yer verildi.

Vinç için 70.000TL ödeme yapıldığını da açıklayan Pati Koruyucuları, Instagram'da tüm kurtarma aşamasını canlı yayınla hayvanseverlere aktarıyor. 

Erkin Erdoğdu canlı yayında yaptığı açıklamada, "AFAD kontrolünde çalışmaların devam ettiğini ifade ederken, Mehmetçiğin helikopterle geldiğini söyledi. Ancak, vincin gece 00.00'a kadar çalışacağını, yarın için işinin olduğunu ileri sürdüğünü söyledi. Şuan ordan 1 can kurtarıldığını, içerde 12 tane daha canın olduğunu açıkladı. "Devetin desteği ile başaracağız." diyen Erdoğdu, hayvanseverlere seslenerek; vincin 00.00'ye kadar çalışmak için 70 bin TL alığını, yarının da ödemesini yapmayı teklif ettiklerini ancak, kabul edilmediğini sözlerine ekleyerek, vincin 00.00'a kadar gitme telaşında olduklarını ve sepete çıkacak bir gönüllünün içeri alınmasını beklediklerini aktardı.

Son gelişmeler hakkında da bilgi veren Erkin Erdoğdu, Diyarbakır Valisi ve AFAD Müdürlerinden de arama geldiğini sözlerine ekledi. Valilik tarafından vincin ödemesi yapılacağını da duyurdu. Valinin "Biz varken gidemez" dediğini de sözlerine ekledi. Valilik tarafından ödenen ücretin de iade edeceğini ve tüm canların kurtarılacağının garantisinin verildiğini açıklayarak, tüm yetkililere teşekkür etti.

Kurtarma çalışmaları sosyal medya üzerinden tüm Türkiye tarafından takip edilerek, destekleniyor. Herkes, tüm canların oradan çıkması için dua ederek bekliyor. 

Kurtarma çalışmalarını canlı yayından izlemek için tıklayınız.

GALERİA'DAN İLK KURTARILAN CAN DOSTUMUZ

HaySev Derneği'nin Instagram hesabından yapılan paylaşımda Diyarbakır'daki Galeria'dan kurtarılan ilk can paylaşıldı. Paylaşımın altında ise, şu cümleler yer aldı: "Ah güzel çocuk sen ve arkadaşların için ne çaba sarf etti bu ülke bir bilsen. 16 gün, dile kolay, siz beklediniz biz direndik. Değdi mi? Kesinlikler değdi. İşte Galeria'dan kurtarılan ilk minnoş, darısı geri kalanlara.

Ve, güzel dostumuzun kurtarıldıktan sonra da ilk muayenesi de yapıldı.

Diğer canları kurtarmak için, drone ile katlar araştırılıyor. Ekipler aldıkları kpanlarla asansör ile yukarı çıkıyor. 

Erkin Erdoğdu, "Diyarbakır Belediyesi, Valilik, İçişleri Bakanlığı teşekkür ederim. Bugün bu canlar için milat olsun. Bırakmayalım hiç birini." ifadelerini paylaştı.

4. can da az önce kurtarıldı.

Paw Guards, "Bu dünyayı sevgi ve vicdan kurtaracak! Son can çıkartılana kadar devam ediyoruz. Bu canlar için seferber olan herkese ve tüm kurumlara teşekkür ederiz" dedi.

5. can da kurtarıldı. Sarı beyaz bir kedi.

Günlerdir Paw Guards, Hayvan Hakları Federasyonu, HaySev Derneği ve binlerce hayvanseverin sosyal medyada ve bölgede yaptıkları çağrılar sonucu yetkililer yıkımına başlanan Galeria'daki yıkımı durdurdu ve binalarda mahsur kalan hayvanların kurtarılması için çalışmalara destek verdi. Paw Guards tarafından bölgeye getirtilen vincin gece 12.00'ye kadar çalıştıktan sonra başka işi olduğu için çalışmalara devam etmeyeceğinin söylenmesi üzerine büyük bir mücadele verildi. Paw Guards Kurucusu Erkin Erdoğdu sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak, yetkililere seslerini duyurdu. Yetkililer tarafından Galeria'yaya gönderilen AFAD ekipleri de vinçle kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

23 Şubat'ta da devam eden çalışmalarda 5. can dostumuzun da kurtarıldığı müjdesini verdiler.  Galeria'da 9. kattaki kedilerden birisi olan Jahran da kurtarıldı. Veteriner muayenesine götürüldüğü bildirildi.

"DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU VURDU"

Paw Guards'dan Burak Asrlan canlı yayında çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arslan şu ifadeleri kullandı: "Yaklaşık 17 gündür enkaz çalışmaları yapılıyor. 17. günün sonunda binaya giriş için karar verdik. Herkesle çalışma yaptık. Kimse inanmadı içerde canların olduğunu. Ses gelmiyor denilidi. Herkesi ayaklandırdık. İçişleri Bakanlığı, Valilik, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı. Binaya giriş izni aldık. İlk olarak, Mehmetçik içeriye girdi. Operasyon yapıldı. Sonuç alınamadı. Paw Guards, Elazığ'dan 70 bin TL'ye vinç getirdi." Ancak gece 00.00'dan sonra vincin çalışmayacağının söylenmesi üzerine seslerini duyurduklarını ifade eden Burak Arslan, "Valilk ve İçişleri Bakanlığı kurtarma bitene kadar orada kalacaksın diye talimat verdi." dedi. Son canlı çıkana kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Arslan, AFAD, Valilik, İçişleri Bakanlığı destek veriyor dedi. Arkadaki turuncu yelekli olanları göstererek, Paw Guards ekibinden olduklarını ve Hatay Barınağı'ndan gece yola çıkıp geldiklerini aktardı. Şimdiye kadar 7 canın kurtarıldığını söyledi. Ayrıca, tarih kitaplarının Paw Guards'ın yaptıklarını yazacağını da sözlerine ekledi.

Son olarak, Paw Guards Kurucusu Erkin Erdoğdu, "Devlet masaya yumruğunu vurdu. Varlığını gösterdi. Herkese teşekkürler. Burası Türkiye ve Türkiye'nin vicdanlı insanları dünyaya örnek olsun. Hayvan düşmanları görsün." ifadelerini kullandı.

22 Şubat'ta başlayan kurtarma çalışmaları 24 Şubat'ta da devam etti ve çalışmalar sonucunda tüm hayvanların kurtarıldığı açıklandı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık