Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Övgün Ahmet Ercan deprem korkusu olmadan yaşanacak şehirleri açıkladı!

Övgün Ahmet Ercan deprem korkusu olmadan yaşanacak şehirleri açıkladı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı. 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş ve çevresindeki sarsıntılar sürerken uzmanlar Yüksekova depremlerine de dikkat çekiyor. Marmara'da uzun yıllardır süren deprem endişesi de devam ediyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu fay hatlarının üzerindeki onlarca şehirde de benzer endişeyi yaşıyor. 

Edinilen bilgilere göre; Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu korku olmadan hangi şehirlerden yaşanabileceğini açıkladı. Prof. Dr. Ercan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

DOKUZ ŞEHRİ SIRALADI

- Depremde öncelikle yıkılan yapılar; dar gelirliler ile yaşlıların  barındığı yaşlı yapılardır. Deprem varsılların sorunu değildir.

- Hiç bir bilimsel dayanağı olmasa da, İstanbul'da her an deprem olacak denilir, sürekli korku salınırsa; kimisi kenti terk eder, parası olan yeni yapı satın alır, çaresizlerin ruhsal durumu bozulur. Bunu kim ister?

- Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık