Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Oruç Reis hareket etti! Yunanistan tehdit etti

Oruç Reis hareket etti! Yunanistan tehdit etti

Türkiye, Oruç Reis gemisinin Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri yürüteceğini duyuran yeni bir bir NAVTEX ilan etti. BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; ilana göre gemi 22 Ekim'e kadar faaliyetlerini sürdürecek. Son NAVTEX, Kaş'ın hemen karşısındaki Meis Adası'nın güneyinde kalan suları da kapsıyor.

Bakım ve ikmal için 1 ay önce Antalya Limanı'na demirleyen sismik araştırma gemisi Oruç Reis, yeni NAVTEX yayımlanmasının ardından sabah saat 09.00'da hareket etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Oruç Reis sismik araştırma gemimizin bakım çalışmaları tamamlandı. Gemimiz, Akdeniz'in röntgenini çekmek için demir aldı" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Navtex'in "yasa dışı" olduğu belirtildi.

Açıklamada "Bu ilan, bölgede barış ve güvenlik için tehdit oluşturuyor" ifadeleri yer aldı.

Yunanistan, Türkiye'nin görüşmeler sürerken böyle bir adım atmasının, "Türkiye'nin güvenilmez olduğunu ve bir diyalog istemediğini bir kere daha gösterdiğini" öne sürdü ve Türkiye'nin "Geçmiş yüzyılların agresif ve yasa dışı taktiklerinde ısrarcı olduğunu" iddia etti.

Açıklamada, "Modern bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan'a şantaj yapılamaz" denildi, Türkiye'nin son kararını geri alması gerektiği vurgulandı.

Türkiye ve Yunanistan arasında NATO nezdinde müzakereler başlamış, Avrupa Birliği, Türkiye'ye araştırma faaliyetlerini sürdürmesi halinde yaptırım uygulayabileceği uyarısında bulunmuştu.

NAVTEX nedir?

İngilizce "NAVigational TEleX" kelimelerinden kısaltılan NAVTEX, gemilerin seferleriyle birlikte denizcilere meteorolojik tahminlerin iletilmesi ve gerektiğinde uyarıların yapılması için kullanılan bir uluslararası yazılı haberleşme sistemi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık