Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ORC Araştırma Şirketi 5 kritik ilde seçim anketini açıkladı

ORC Araştırma Şirketi 5 kritik ilde seçim anketini açıkladı

31 Marta yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Siyasi partilerin seçim çalışmalarına son sürat devam ederken, araştırma şirketleri de anketlerini açıklamaya başlıyor. Bunlardan biri olan 24 Haziran 2018 seçimlerini en az hata payı ile bilen ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir ve Antalya illerini kapsayan anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. ORC Araştırma Şirketi'nin açıkladığı bu anketinin son güncelleme tarihi ise 06/03/2019.

İstanbul'da Cumhur İttifak adayı Binali Yıldırım önde

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı 50,9, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun ise yüzde 46,6 olarak açıklandı. Yıldırım ile İmamoğlu'nun arasında 4 puan fark bulunuyor. Diğer adaylara ise yüzde 2,5 oy çıktı.

İzmir'de CHP Adayı Tunç Soyer önde

İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer, AK Parti'nin Adayı Nihat Zeybekçi'nin 13 puan önünde yer alıyor. Oy oranları yüzde 55,6 Soyer, yüzde 42,1 Zeybekçi olarak açıklandı. Ankete göre İzmir'deki seçmenlerin yüzde 2,3'ü ise diğer adaylara oy verecek.

Eskişehir'de AK Parti-CHP atbaşı gidiyor

ORC rakamları Eskişehir'de iki aday arasında kıyasıya bir mücadele olduğunu gösteriyor. CHP-Millet İttifakı'nın adayı Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti-Cumhur İttifakı'nın adayı Burhan Sakallı arasında sadece 1,1'lik bir fark mevcut. Seçmenlerin yüzde 49,6'sı Büyükerşen derken, yüzde 48,5'lik bir kesim Sakallı'ya oy vereceğini söylüyor. 1,9'luk kesimse diğer isimlere destek verecek.

Antalya'da da yarışın kıran kırana olduğunu gösteriyor

Rakamlar 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da da yarışın kıran kırana olduğunu gösteriyor. ORC verilerine göre AK Parti adayı Menderes Türel'in oy oranı 48,9 olarak açıklanırken, CHP adayı Muhittin Böcek'in ise 46,7 oy oranında olduğu belirtildi. Antalya'da 2.2 puan farkla AK Parti'nin önde olduğu görülüyor. Diğer adaylara oy vereceğini söyleyen seçmenlerin oranıysa 4,4.

Adana'da MHP'li Hüseyin Sözlü 10 puan önünde

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da MHP-Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, en yakın rakibinin yaklaşık 10 puan önünde gözüküyor. Adana'daki seçmenlerin yüzde 53,9'u Sözlü'ye oy vereceğini belirtirken, CHP-Millet İttifakı Adayı Zeydan Karalar'ın oy oranı yüzde 44,3. Seçmenlerin 1,8'i başka isimlere oy vereceğini belirtiyor.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık