Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Onbir ayın sultanı Ramazan

Onbir ayın sultanı Ramazan

Rahmet ve bereket ayı olarak bilinen, on bir ayın sultanı Ramazan ayı heyecanla başladı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Türkiye ilk sahurunu yaptı. İstanbul'da olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar, Ramazan ayının ilk orucu için 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalktı. Ramazan ayı bu sene 29 gün sürecek. İstanbul’da ilk iftar saat 20.12’de yapılacak. İmsak vakti Ankara’da saat 03.58’de girerken iftar saat 19.54’te yapılacak. İzmir’de ise imsak saat 04.28, iftar saat 20.14’te gerçekleşecek. Türkiye genelinde Ramazanın birinci günü ilk imsak Ardahan ve Iğdır'da saat 03.13'te yaşanacak. İlk iftar ise saat 19.06'da Hakkari'de açılacak. Ramazan’ın ilk günü son imsak Muğla ve İzmir'de 04.28'de başlayacak ve son iftar saat 20.23'te Edirne'de açılacak. Ramazan’ın birinci günü için Sinoplu vatandaşlar 16 saat 10 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu, Hatay ise 15 saat 33 dakikayla en kısa orucu tutacak.

Ramazanın ilk teravih namazı kılındı

Ramazanın ilk teravih namazı kılındı. Vatandaşlar, huzur ve bereket ayı Ramazanın ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaştan çok sayıda vatandaş, teravih namazını kılmak için başta Eyüp Sultan, Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Büyük Çamlıca olmak üzere camileri doldurdu. Camilere gelen vatandaşlar, ilk teravih namazıyla Ramazanın coşkusunu yaşadı. İlk teravih namazı kılındı ve dualar edildi.

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan: Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Ramazan ayının İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek şunları söyledi: "Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Ramazan ayı hoşgörü, şefkat, muhabbet, merhamet ve rızkın bol olduğu değerli bir aydır. Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun."

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Hayırlı Ramazanlar

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan Ramazan ayı mesajı yayınladı. "Kardeşliğin, bereketin ve huzurunla hoş geldin Ramazan" diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat "Mübarek Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya hoşgörü, huzur ve bereket getirmesini dilerim. Hayırlı Ramazanlar" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık