Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Olağanüstü Hal 7. kez uzatılıyor

Olağanüstü Hal 7. kez uzatılıyor

OHAL bir kez daha uzatılıyor. 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişimden sonra ilan edilen OHAL kararı 7. kez uzatılacağı açıklandı. 7. kez uzatılacak olan OHAL uzatma kararı 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüleceği açıklandı. Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapılacağı 16 Nisan 2018 Pazartesi günü tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulu imzaladıktan sonra, teklif 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ine sunulacak. Böylece OHAL 3 ay süreyle 7. kez uzatılmış olacak.

18 Nisan Çarşamba günü Meclis'e sunulacak olan ve 7. kez uzatılacak olan OHAL kararı için liderler ne dedi?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, OHAL'i kimin için ilan ediyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya'da partisince düzenlenen "Belediye Başkanlar" toplantısında OHAL kararına sert tepki gösterdi. CHP Lideri Kılıçadaroğlu, "FETÖ'cüleri temizledik diyorlar şimdi öğrendim ki yine karar almışlar, OHAL'i 3 ay daha uzatıyorlarmış" diyerek tepki gösterdi.

OHAL kararının neden uzatıldığını, kimin için uzatıldığını bildiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlık adına kanun çıkarmayan bir iktidar, oy olması, şaşırılacak bir durum. Yanlışlık var bu işte. 20 Temmuz FETÖ darbesi oldu OHAL ilan ettiler. Neden OHAL ilan edildi, FETÖ'yle mücadele etmek için ilan edildi. Tamam edin anladık. 'OHAL kısa bir süre uygulanacak' öğrendim ki 3 ay daha uzatılacakmış. Adalet ve İçişleri Bakanlığı FETÖ'nü temizledik diyordu. Temizlediysen neden uzatıyorsun, OHAL'i hala ilan ediyorsun. Peki kimin için uzatılıyor bu OHAL? Biliyorum ben kimin için olduğunu, tabii ki muhalifler için zıt düşünceleri dile getirenler için, bizler için. Doğruları söylediğimiz için. Sesimiz çıkmasın istiyorlar çünkü. Muhalifler, sanayicinin, çiftçinin, emeklinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin seslerini kesmek istiyorlar. OHAL'i onun için ilan ediyoruz diyorlar."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL'in devam etmesi milli bir zorunluluk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz salı günü yaptığı grup toplantısında OHAL'in uzatılması gerektiğini açıklamıştı. Tehdidin hala geçmediğini söyleyen MHP Lider şunları söylemişti: "OHAL kalksın diyenler, karışıklığa, kaosa alkış tutan sorumsuz ve şuursuz zihniyettir. OHAL'a karşı çıkan CHP, AB, TÜSİAD ve BM, Türk halkının meselesini anlamayan bilmeyen maksatlı çevrelerdir. Türkiye gerçeğinin yanısımasıdır OHAL. OHAL'in devam etmesi milli bir zorunluluktur. FETÖ örgütü temizlenmeden, tehlikeler geçmeden, tehditler bitmeden OHAL bitirmemelidir. Bitmeyecekte."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık