Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

OHAL'i protesto ettiler

OHAL'i protesto ettiler

CHP, İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde OHAL'in uzatılmasını protesto etmek için oturma eylemi düzenledi. Yapılan açıklamada 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişimden sonra ilan edilen OHAL kararı 7. kez uzatılacağı açıklandı. OHAL uzatma kararı 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüleceği açıklanmıştı. Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulu imzaladıktan sonra 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunularak OHAL 7. kez olmak üzere 3 ay daha uzatılacak.

Polis Taksim Meydanı'nı kapattı

OHAL 7. kez 3 ay daha uzatılmasını protesto etmek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Taksim Meydanı'nda saat 12.00'da oturma eylemi için milletvekilleri, örgüt yüneticilerini ve partilileri davet etmişti. Polis erken saatler Taksim Meydanı'nın bir kısmını, Cumhuriyet Anıtı'nı bariyerler çekerek kapattı. Gazi Parkı ve İstiklal Caddesi'nin girişlerlerine çevik kuvvet polisi ve TOMA yerleştirildi.

OHAL eylemi Fransa Başkonsolosluğu önünde yapıldı

Polis, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na Taksim Meydan'ında OHAL protestosuna izin verilmeyeceğini söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ile polis müdürleri arasında yapılan konuşmada, Taksim Meydanı'nın yürüyüş ve gösteri yeri olmadığı bu yüzden başka yerde yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Kaftancıoğlu ile polis görüşmesinde, İstiklal Caddesi'inde bulunan Fransa Başkonsolosluğu önünde eylem yapılmasına izin verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 21 aydır OHAL ile yönetiliyoruz

OHAL eylem yapılacak yerin belirlenmesinin ardından CHP'liler Fransa Başkonsolosluğu'nun önde toplanmaya başladı. OHAL alyehine sloganlar atan CHP'liler basın açıklaması yapıldı.. Basın açıklamasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "21 aydır OHAL ile yönetiliyoruz. OHAL amacından uzaklaşmış baskıya dönüşmüştür. Baskılar artmıştır. OHAL özgürlüğün olmadığı bir araç haline gelmiştir. Halkın idaresi elinden alınmış ve gasp edilmiştir. Hukukun ve parlamentonun yok sayıldığı, milletvekillerinin tutuklandığı faşizm düzene son verilmeli. Biz OHAL istemiyoruz, biz hak, hukuk, adalet, demokrasi istiyoruz" dedi.

Oturma eylemi olaysız bitti

CHP örgütün basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu önündeki eylem bir saate yakın oturme eylemi yapıldı. Oturma eylemini alkışlarla sürdüren CHP'liler sık sık sloganlar atarak, "Faşizme karşı omuz omuza", "OHAL istemiyoruz", "Mücadeleye devam" Bir saat süren OHAL oturma eylemi sonunda CHP'liler olaysız bir şekilde eylem yerinden ayrıldılar.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, OHAL'in bir an önce kalkmasını istiyoruz

Öte yandan İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde yapılan tüm il ve ilçe örgütlerin katıldığı OHAL oturma eylemine CHP Beşiktaş İlçe Başkanı ve üyeleri de katıldı. Telefonla ulaştığımız Beşiktaş CHP İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk'te, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğulu'nun basın açıklamasına bire bir katıldığını belirterek, Beşiktaş CHP örgütü adına yaptığı açıklamada, "Ne isteyebiliriz. Bir an önce OHAL'in kalkmasını istiyoruz, Özgürlük istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Baskıların son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık