Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kaynakları tartışmalı O gazeteci ceza evinde

Kaynakları tartışmalı O gazeteci ceza evinde

Odatv’de yayınlanan haber nedeniyle gözaltına alınan Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince, MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, haber sitesinde Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberin yayınlanması nedeniyle, dün sabaha karşı gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.
Terkoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından haberde imzası olan ve Manisa'da yaşayan muhabir Hülya Kılınç da ekiplerce gözaltına alınmıştı.
Manisa'da gözaltına alınan Kılınç, ekiplerce İstanbul'a getirilmişti. İstanbul'a getirilen Kılınç ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Terkoğlu daha sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.
Terkoğlu ve Kılınç mahkeme tarafından tutuklandı.

O GAZETECİNİN TANIMI NE?..

Tutuklanmanın ardından taraflar ayrıldı. 
Bir kısmı gazetecilik olayı derken bir kısmı da kanun tanımamazlık hatta vatan hainliği ile suçlama getiriyor. 
Benzeri bir olayda bir süre önce MİT Tırlarını yayınladığı için Can Dündar ile anılmıştı.
Oda Tv haber sitesi sahibi Soner Yalçın bir kaç twit paylaşımı yaparken  konu hakkında yazıp yazmayacağı merakla bekleniyor. 

TUTUKLANMAYA SEBEP OLAN MİT KANUNU

MİT Kanunu'nda değişikli teklifi 17 Şubat'ta Meclis'ten geçti.  Değişikliğe göre MİT mensupları hakkında soruşturma yapılması Başbakan iznine bağlandı. 2014 yılında yapılan değişiklikte de 'MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini  herhangi bir yolla ifşa edenlere hapis cezası getirildi. Daha sonra bir düzenleme ile MİT Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına bağlandı.  Yasa 3 ile 7 yıl hapis öngörüyor.

BEŞİKTAŞ VE ODA TV

Oda Tv sorumlusu  Barış Terkoğlu bundan bir kaç yıl evvel önceki dönem Beşiktaş Belediye Başkanı yönetimindeki belediyenin ve Beltaş'ın başındaki zamanın yöneticisi eliyle seçim öncesi kurulan Beşiktaş Belediyesinin WebTv'sine de çıkmıştı.

barış terkoğlu oda tv beşiktaş belediyesi tv de ayça akpek

BEŞİKTAŞTAKİ SİYASİ KAYNAKLARI VE İŞBİRLİKÇİLERİ ZİMMETÇİ ÇIKMIŞTI

Oda Tv'nin Beşiktaş ile ilgili yapılan haberlerin bazılarını dayandırdığı kişilerin sahte sosyal medya hesapları ve müfettiş raporlarıyla sabit zimmetçi meclis üyeleri olduğu ortaya çıkmıştı. 
Son olarak Oda Tv haber sitesi Beşiktaş Çarşı Grubunun Beşiktaş Belediyesi Beykoz Konaklarından yönetilemez paylaşımlarını  haber olarak kullanmıştı.
Bir sonraki gün ise  ve Beşiktaş Belediyesine hazırladığı bir video ile uyarıda bulunmuştu.
Bunun üzerine haber paylaşım ve videonun kara propaganda olduğu yönünde ağır ve sert bir yanıt almıştı. 
Bugün yapılan açıklamada ise tutuklananların gazeteci olduğu vurgulandı. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık