Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Normalleştikçe vaka sayısı artıyor

Normalleştikçe vaka sayısı artıyor

Corona virüsünde vaka sayısı 7.8 milyonu geçerken salgının başladığı Çin'den iç karartan bir açıklama geldi. Ulusal Sağlık Komisyonu, 13 Nisan'dan beri en yüksek vaka sayısını açıkladı. Öte yandan İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden The Guardian, Türkiye'deki vaka sayısındaki artış ile ilgili bir yorum yaptı. Bloomberg de vaka sayısının dört gündür arttığını yazdı.

Edinilen bilgilere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Türkiye’deki güncel verileri açıkladı. Yapılan açıklamaya göre son 24 saatte Türkiye’de 45.092 test yapılırken, 1.459 yeni vaka tespit edildi. Ülkede bu artış ile birlikte toplam vaka sayısı 176.677’ye yükseldi.

Yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde 14 insanın yaşamını yitirdiği belirtilirken, Türkiye’de corona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 4.792’ye çıktı.

Son 24 saat içerisinde Türkiye genelinde 985 hasta iyileşirken şimdiye kadar 150 bin 87 kişi sağlığına kavuştu. Güncel verilere göre, toplam yoğun bakım hasta sayısı 684, toplam entübe hasta sayısı ise 284 oldu.

GUARDIAN: SEYAHAT YASAĞI KALKINCA TÜRKİYE’DE VAKA SAYISI ARTTI

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Guardian, Türkiye’deki güncel corona virüsü verilerini okurlarıyla paylaştı. Gazete, “Bu ayın başından itibaren seyahat yasağının kaldırılması ve işletmelerin tekrar açılmasıyla birlikte artış gösterdi” yorumunu yaptı.

BLOOMBERG: VAKA DÖRT GÜNDÜR ARTIYOR

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg de Türkiye’de son günlerde dikkat çeken corona virüsü vaka sayısındaki artışa geniş yer ayırdı. Bloomberg’in muhabiri Taylan Bilgiç’in “Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı neredeyse bir ayın en yüksek seviyesinde” başlığını attığı haberde, “Türkiye’de corona virüsü kısıtlama ve yasaklarının gevşetilmesiyle birlikte vaka sayısında artış yaşandı. Yeni vaka sayısındaki artış dördüncü gününde de devam ediyor” ifadesi kullanıldı.

Haberde, “Mayıs ayının sonundan beri gevşetilmeye başlayan yasaklar ve kısıtlamalar ile birlikte yeni vaka sayısında da artış gözlendi. 65 yaşın üzerindekilerle 18 yaşın altındakilere uygulanan yasaklar kaldırıldı ve turizm mevsiminin başlamasıyla şehirlerarası ulaşıma da izin verildi. Tiyatrolar açılırken, iç hat uçuşları da yeniden başladı” yorumu yapıldı.

Salgının tespit edildiği günden beri ilk defa 20 Mayıs’ta vaka sayısının 1000’in altına düştüğü hatırlatılırken, “Cumartesi günü açıklanan verilerle birlikte 29 Mayıs’tan beri ikinci kez en yüksek seviyeye çıktı” ifadesi yer aldı.

ÇİN’DE 2 AYDAN BERİ EN KÖTÜ SAYI

Corona virüsü salgınının başlangıç noktası olarak bilinen Çin’de 13 Nisan’dan beri en yüksek vaka sayısı açıklandı. İkinci dalga paniğinin yayılmasına sebep olan salgın hastalık ile ilgili açıklama yapan Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte 57 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada 36 vakanın Pekin’de görüldüğü belirtilirken Pekin’deki vakaların yakınndan izlendiği de duyuruldu.

Yaşanan “ikinci dalga paniği” ile birlikte pazar yerlerine yakın olan 11 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. Öte yandan Fransız haber ajansı AFP, polislerin pazar yerlerine ve gıda marketlerine baskınlar düzenlemek için gönderildiğini öne sürdü. Corona virüsünün nasıl çıktığına dair net bir açıklama yapılmazken, uzmanlar geçen aylarda salgının canlı hayvan pazarından yayıldığını öne sürmüştü.

Çin’de yaşanan panik ile birlikte Pekin belediye sözcüsü, “Olağandışı bir döneme girdik. Pekin, corona virüsü testinin çapını genişletmeli” ifadesini kullandı.

NEW YORK’TA UMUT VERİCİ SONUÇ

Corona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ve toplamda 2.1 milyondan fazla insanın Covid-19 olduğu ABD’den umut verici bir açıklama geldi. ABD’de corona virüsü salgınından en çok etkilenen eyaletlerden biri olan New York’ta salgının etkisinin azalmaya başladığına dair bir açıklama yapıldı.

Eyalet Valisi Andrew Cuomo, salgının başladığı günden beri en düşük günlük ölüm sayısının kayıtlara geçtiğini açıkladı. Cuomo, Mart ayının sonundan beri hastaneye kaldırılan hastaların sayısının en düşük seviyeye gerilediğini aktardı.

Cuomo, “Dün 32 New Yorkluyu corona virüsüne kaybettik. Bu salgının başladığı günden beri Covid-19’a bağlı ölümlerde en düşük sayıydı. Ayrıca 20 Mart’tan beri hastaneye kaldırılan hasta sayısında da en düşük seviyeyi gördük” dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık