Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Muharrem İnce seçim bildirisini açıkladı!

Muharrem İnce seçim bildirisini açıkladı!

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamada, hukuk, demokrasi, kamu yönetimi, ekonomi, dış politika, eğitim, sağlık, çevre, tarım, kültür ve sanat, turizm alanlarında çalışmalar gerçekleştireceğinin sözünü verdi. Muharrem İnce yaptığı konuşmada, Türkiye’nin varlığının tehdit altında olduğu bir dönemden geçtiğini, ekonominin kötüye giderek, basın özgürlüğünün kalmadığına, ülkeyi yönetenlerin ve yandaşlarının rant hırsına, hukukta adaletin kalmadığına değindi.

Yeni dönemde barış

Birbirlerine düşman haline getirilen insanlarımızı yeni dönemde barıştırmak hayati görevimiz diyen Muharrem İnce, Ayrışmanın ve bölünmenin bu ülkedeki kimseye bir yararı olmayacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığını kazanarak, onarım politikalarını gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyleyerek, Türk milletine güvendiğini ve Cumhuriyet’in kazanacağını vurguladı.

5 ana bölüm

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, onarım politikalarının 5 ana bölümden oluştuğunu açıklayarak, bunların hukuk, demokrasi, ekonomi, dış politika ve eğitim olduğunu söyledi. Temelinde bu sütunların yer aldığı onarım projelerinin çatısını da kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenterler rejimin oluşturacağını ifade etti. Hedeflerine ulaşmak için gerçekleştirecekleri politikaların ise, hukuk, demokrasi, kamu yönetimi, ekonomi, dış politika, eğitim, sağlık, çevre, tarım, kültür ve sanat, turizm olduğunu belirtti.

Hukukun üstünlüğü için, yargı bağımsız olarak, evrensel hukuk ilkelerine dayalı düzenlemeler yapılacağını, Anayasa Mahkemesi ve diğer devlet kurumlarının tarafsız ve demokratik denetim yapması, özel hayata saygı olacağını belirten Muharrem İnce, yeni ve çağdaş bir Anayasa ile güçlü bir parlamenterler rejim oluşturularak, çoğulcu demokrasi ile demokratik toplum yapısı oluşturulacağını ifade ederek, medyanın tarafsız olacağının ve ülke güvenliğini tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı mücadele edileceğinin mesajlarını verdi.

Üretime dayalı ekonomi olacak

Kamu yönetiminin denetlenebilir ve hesap verebilen bir yapıya getirileceğini belirterek, ekonominin iyileştirileceğini, zengin ve yoksulun arasındaki ekonomik uçuruma bir son verileceğinin altını çizdi. Tüketim ve borçlanmanın olduğu ekonomi modeline son verilerek, üretime dayalı elde edilen gelirin hak yemeden bölüşüldüğü bir ekonomik sisteme geçilerek, yaratıcılığa ve girişimciliğe destek verileceğini bildiren Muharrem İnce, konuşmasına devam etti.

Dış politikada ilkemizin daima ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ olacağını vurgulayan Muharrem İnce, bütün dünya ülkeleri ile kavgasız, sağlıklı ilişkiler kuracağımızı söyleyerek, Avrupa Birliği görüşmelerine devam edileceğini, Türkiye’nin demokrasi ve çağdaş yaşam şartları ile İslam ülkelerine örnek olacağını ifade etti.

Eğitimin öğrenci odaklı, akıl ve bilime dayalı olarak çağdaş standartlarda olacağını belirten İnce, eğitim kalitesinin artarak, yurt sorunlarına çözümler yapılacak, binlerce üniversite mezunu yurtdışına yüksek lisans ve doktora yapmak izin gönderilecek, yurda dönen gençlere ülkede etkili olacakları olanakların sağlanacağını açıkladı.

Sağlık hizmetlerine herkes tarafından ulaşılabilecek

Sağlık sisteminin iyileştirilerek, kaliteli ve herkesin ulaşabileceği sağlık hizmetleri ve 18 yaşına kadar ücretsiz sağlık hizmetlerinden vatandaşların yararlanacağını belirten Muharrem İnce, çevrenin korunmasıyla ilgili olarak, çevreye ve doğal hayata duyarlı bir şekilde şehirleşme yapılacağını, çevrenin kirlenmesine izin verilmeyeceğini, kirletenlerin ise, bedelini ödeyeceğini açıkladı.

İnce, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendine yeten ve ihracat yapan bir ülke olacağını, tarım ve hayvancılıkta Avrupa’nın merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kültür ile yaşam kalitesi artacak

Kültür ve sanata gereken önemin verileceğini dile getiren Muharrem İnce, toplumun düşünsel, estetik ve manevi yanlarını kültür politikaları ile zenginleştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, özgür düşünce ve sanatsal yaratıcılığı destekleyerek, yaşam kalitesinin kültürle artacağını ifade etti. Kültür ve sanat etkinliklerinin insanlar tarafından kolaylıkla ulaşılabilir olacağını, kültür yatırımlarına ağırlık verileceğini açıkladı.

Ayrıca, turizm cenneti olan ülkemizde turizmi 12 aya yayarak, yabancı turist sayısının artacağını, turizm yatırımlarına teşvik edileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık