Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Muharrem İnce CHP'nin cumhurbaşkanı adayı oldu

Muharrem İnce CHP'nin cumhurbaşkanı adayı oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerdeki cumhurbaşkanı adayının CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Günlerce kamuoyunun meşgul eden CHP'nin adayının kim olacağı merak ediliyordu. Kulislerde 4 isim olan İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen, Abdüllatif Şener ve Muharrem İnce konuşuluyordu. Erken seçimin yapılacağı 24 Haziran'da CHP, 110 milletvekilinin katıldığı grup toplantısında en fazla oyu alan Muharrem İnce'yi seçti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Muharrem İnce oldu.

Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce anons ettikten sonra kürsüye çağırdı. Kürsüye gelen CHP Yalvo Milletvekili Muharrem İnce, önce CHP rozetini çıkartarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna teslim etti. CHP Lideri de CHP rozetini teslim aldıktan sonra Türk bayraklı rozeti taktı. Daha sonra Kılıçdaroğlu kürsüyü Muharrem İnce'ye bıraktı. 

Söz veriyorum tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım

Coşkulu bir konuşma yapan İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha tecrübeli olduğunu, askere gitsek ben çavuş, o onbaşı olurdu. İnce, "Ne tecrübesinden bahsediyorsun" diye konuştu.
Doğum gününün bugün olduğunu günahı ile sevabıyla 54 seneyi geride bıraktığını söyleyen İnce, "Söz veriyorum. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım. Sınav sorularını çalanlar, oy da çalarlar. Avukatlar cübbelerini hazır tutsun. Sizi her an YSK önüne çağırabilirim hazır olun. Sandıktan oy çaldırmayacağız, soruları çaldırmayacağız para çaldırmayacağız" diye konuştu.

Sarayı bilim yuvası yapacağım

Gençlere de seslenen Muharrem İnce, seçimi kazandığında, "Çankaya mı, yoksa Saray mı?" sorusuna gençler, "Çankaya" diye yanıt verdi. İnce ise, "Size söz veriyorum o zaman Sarayı bilim yuvasına çevireceğim" dedi. Konuşmasında yargıyada ağır eleştiriler getiren Muharrem İnce, "Yargıyı tarafsız hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

1. Meclis önüne herkesi bekliyoruz

24 Haziran'da yapılacak seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan ve seçim startını da Yalova'da yapacağı mitinle başlatacağını söyleyen CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, cuma namazını kastederek, "Bir yere gideceğim sonra da 1. Meclis'in önünde herkesi bekliyoruz." dedi.

Muharrem İnce kimdir?

CHP Yalova Milletvekili, CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’de doğumlu. İnce, Zekiye - Şerif İnce çiftinin çocukları olan Yalova’nın Elmalık köyünde dünyaya geldi. Cumhuriyet Halkp Partisi‘nden Yalova milletvekili olarak seçildi. Muharrem İnce halen CHP'den milletvekililiği görevine sürdürmekte. İlk ve orta okulunu Yalova'da okuyan CHP Milletvekili Muharrem İnce, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Kimya öğretmenlik bölümünü bitirdi. Bir çok liselerde fizik öğretmenli ve okullarda müdürlük yanı sıra özel dershanelerde de görev aldı. İnce. Yalova'da bir dönem Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yanı sıra Yalovaspor'da da görevlerinde bulundu. İlk 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak Meclis'e girdi. İnce halen CHP Yalova milletvekili olarak görevini sürdürmekte. Muharrem İnce 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Ülkü İnce ile evli ve bir oğlu olan ve halen milletvekilliği görevine devam etmekte. Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce bir de “Buyurun Sayın İnce” adında kitap yazdı.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık