Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Muharrem İnce çekildi! Şimdi ne olacak? Pusulada yer alacak, yurt dışı oyları sayılacak mı? YSK'dan açıklama!

Muharrem İnce çekildi! Şimdi ne olacak? Pusulada yer alacak, yurt dışı oyları sayılacak mı? YSK'dan açıklama!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçime 3 gün kala cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. Edinilen bilgilere göre; YSK yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı oy pusulaları aynı kalacak, İnce'nin ismi de pusulada yer alacak.

İnce aday olmamasına rağmen, kendisine verilen oylar da geçerli kabul edilecek. Yurt dışı temsilciliklerinde de oy verme işlemi tamamlanmıştı.

YSK, adaylardan birinin çekilmesi halinde uygulanacak prosedürü anlattı:

*Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz.

Çekilen adayın yüzde 50’yi aşarak seçimi kazanması halinde olacakları da anlatan Öztürk, “Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık