Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Muharrem İnce, 81 milyonu kucaklamaya geliyoruz

Muharrem İnce, 81 milyonu kucaklamaya geliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Rize'de vatandaşlarla buluştu. Bilindiği gibi ilk mitingini seçim bölgesi olan Yalova'da başlatan İnce sırasıyla Edirne, Hatay ve Trabzon'dan sonra Rize'de devam etti. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki mitinglerde olduğu gibi Rize'de de vaatlerini anlattı. 

Bize ne yakışıyoruzsa onu yapacağız kesinlikle kavga etmeyeceğiz

Kimse Rizelilik, millilik taslamasın diyen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Şimdi nenemin, dedemin memleketindeyim. Rize'deyim. Sonra Denizli'de, Antalya'da olacağım. Ben hiç kimseyi ayırmadım. Türkiye'nin normaleşmeye  barışa ihtiyacı var. Tüm rakpilerlerime başarılar diledim. Kimseyi ayırmadan çünkü hepimiz Müslümanız. Sayın Erdoğan'la konuşurken selam söyle hemşehrilerimi dedi, üzerimde kalmasın, selamını ileteyim size. Bize ne yakışıyoruzsa onu yapacağız kesinlikle kavga etmeyeceğiz. 81 milyonla birlikte iri ve diri olacağız. Beraber olacağız ki, kafa tutalım Batı'ya. Bak Fransa dini kitabımızla dalga geçiyor. Türkiye güçlü olursa Fransa dalga geçmeyi, terbiyesizlik yapma şansı var mı?. Biz Türkiye olarak içeride birlik olursak Avrupa'ya karşı rahat şekilde mücadele edebiliriz birlikte" dedi.

81 milyonluk bir ülkede üniversite sınavları bedava yapılmıyorsa yazıklar olsun

Daha önceki mitinglerinde olduğu gibi üniversite öğrencilerine 500'er lira burs vereceklerini tekrarlayan ve meydanlarda kavga ederek sorunların çözülemeyeceğini, eğitimle çözüleceğini söyleyen cumhurbaşkanı adayı İnce, şunları söyledi: Ayrım yapmadan AKP'li anneler çocuklarınızı iyi yetiştereceğim. İmam tahip okullarında açılsın tabii, imam hatipteki çocuklarımızda bizim evladımız. Bize uygarlık, teknoloji ve bilim lazım. 81 milyonluk bir ülkede üniversite sınavları bedava yapılmıyorsa yazıklar olsun. Kesinlikle sınav ücreti alınmayacak. Cumhurbaşkanlığımda gizli tanıklık olmayacak. Damga vergisi olmayacak. Birbirini seven kucaklayan kardeşçe yaşanlar olacak. Diyorlak ki ekonomi konuşması yapacak mısın. 6 adayın hepsi çıksın, ben hazırım, ben her şeye hazırım. Kemal Sunal filmde olduğu gibi iki hastanın raporları karışır. Hasta olana iyisin, iyi olana hastasın derler. İşte Türkiye'nin durumu da bu. Şimdi neden dolar ve euro yukarı çıkıyor. Bir sıkıntı var. Pek işler iyise neden insanlar geçinemiyor."

4. köprüyü de ben yaparım

Hakkiri mitinginde Türk bayraklarıyla ve İzmir Marşı çaldıklarını hatırlatan  cumhurbaşkanı adayı İnce, "Tünel yapmak, köprü yapmak, yol yapmak ufak işler. Ne var Muharrem İnce'de 4. köprüyü yapar. Birilerin medyası var. Benim medyam sizlersiniz. Medya ister versin ister vermesin, biz milletle başaracağız. Bu garip Muharrem İnce milletle başaracak. Bana gariban dedi. Benim gönlüm zengin, güzel dostlarım var, şiir okurken mutluyum, özgürlüğün tadını biliyorum, senin paran olsan ne yazar.

Mal varlığımı açıkladım

Bakın ne yaptım biliyor musunuz?.. Mal varlığımı açıkladım ve gazetelere verdim. 5 sene sonra yeniden vereceğim size söz veriyorum. Cumhurbaşkanlığımda sizler zengin olmadan ben zengin olmayacağım, önce sizler sonra ben zengin olacağım.

Çıraklık, kalfalık, ustalık bir de emeklilik dönemi geçirsin

Terör nereden gelirsen gelsin mücadele edilecek. Yetimin hakkını kesinlikle yedirmeyeceğim. Hukuk devleti olacağız. Mahkemelere herkes güvenecek. Biz güvendiğimiz de yabancılarda güvenecek. Sonra yatırımcılar buralara yatırımlar yapacak. Bizim kişilerle işimiz yok. Öğrencilerimiz iş bulacak. Benim tek derdim doları, euroyu, mazotu, faizi indirmek istiyorum. Bunlar incekse de sende in o zaman kardeşim in. Yaptığı mitinglerde sokaklarda değişim rüzgarları görmeye başladım. Bu sefer tamam dedim, merak etmeyin tamam. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemi geçirdi bir de emeklilik dönemi geçirsin inanın o da mutlu olacak."

Başörtüsü konusu kapanmıştır

Rize mitingin kapanış konuşmasında kardeşininde 40 yıldır başörtü taktığını söyleyen İnce, "Yalan söylüyorlar bilerek yapıyorlar. CHP iktidara gelirse, Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçilirse başörtümüze karışır, yaşam şeklimize müdahale eder diyorlar. Benim bacımda 40 yıldır başörtüsü takıyor. Hiç insan bacısının başörtüsünü çıkartırır mı?. Yalan.. Bu başörtüsü konusu kapanmıştır. İster evinde, ister devlet dairesinde, ister sokaklarda, canın nerede istiyorsa orada tak başörtünü."

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık