Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nın kapatılma kararına tepkiler büyüyor

MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nın kapatılma kararına tepkiler büyüyor

Ülkeye pek çok önemli sanatçı kazandıran, Türkiye’nin en önemli ve köklü sanat kurumlarından biri olan  136 yıllık Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuarı,  kapanma şoku ile karşı karşıya. Beşiktaş’ta bulunan müzik ve sahne sanatları bölümlerinin yer aldığı MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi’nin genişletilmesi amacı ile Salı gününe kadar boşaltılması istendi. Üstelik söylenen güne kadar bina tahliye edilmezse, binadaki elektrik ve su kesilerek, polis zoru ile öğrenci ve öğretmenlerin çıkarılacağı bildirildi.

Gelip kapımıza dayansınlar, direneceğiz

Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar’ının tahliye kararı hakkında konuşan MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, kararın onlar için hiçbir geçerliliğinin olmadığını ifade ederek, Salı günü binada senato toplantısı düzenleneceğini ve binayı boşaltmayacaklarını söyledi. Yeni yer gösterilmediği sürece binadan çıkmayacaklarını dile getiren Karayağız, böyle bir keyfiliğin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak,  “ Burası Türkiye’nin en modern eğitim kurumlarındandır. Buradan çıkmayacağız. Kapımıza dayansalar da direneceğiz “ dedi.

Bina önünde toplanılacak

MSGSÜ Konservatuarı’nın tahliye kararına tepkilerini göstermek için pek çok sanatçı ve sanatseverler konservatuar binasının önünde toplanacak.

Konservatuarın tahliyesi bir süreliğine ertelendi

MSGSÜ, ressam, sanat tarihçisi, mimar, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından 1882 yılında Mekteb-i Sanay-i Nefise-i Şahane adı ile kurulmuştur. Konservatuar bölümü ise, 1986 yılında Dolmabahçe’deki binasına taşınmıştır.

Salı günü tahliye edilmesi istenen MSGSÜ Konservatuarı ile ilgili Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan gelişme yaşandı. Kaymakamlık tarafından tahliye işlemlerinin bir süre ertelendiği açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yapılan açıklama:

Sosyal medyada MSGSÜ Konservatuarı’nın tahliye kararı hakkında yapılan paylaşımlar:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık