Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Depremde yaralananlar Ankara ve İstanbul’a getiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Depremde yaralananlar Ankara ve İstanbul’a getiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaralı olarak kurtarılan vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul’a getirilerek tedavi altına alındığını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre; MSB, “Uçaklarımız yaralı tahliyesi ile bölgeye ulaştırılacak personel ve teçhizatın intikali için aralıksız görev yapıyor” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, kışla mutfaklarında hazırlanan yemeklerin yaklaşık 15 bin depremzede vatandaşımıza ulaştırıldığını söyleyerek Hatay’da ihtiyacı karşılamak üzere seyyar sahra hastanesi kurulacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından sırasıyla aşağıdaki açıklamalarda bulunuldu:

2’nci Ordu Komutanlığımızda görevli Mehmetçiklerimiz, gün boyu devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarıyla enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması için canla başla mücadele etti.

Mehmetçiklerimiz enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra bölgeye yardımların ulaşmasını sağlarken bir yandan da vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımı yaptı.

Deniz Kuvvetlerimizin TCG İSKENDERUN gemisi, depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için görevlendirildi. Gemimiz, yaralı vatandaşlarımızı İskenderun’dan Mersin’e ulaştırmak üzere hareket etti.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, aralıksız şekilde deprem bölgesine ihtiyaçların ulaştırılmasına ve deprem bölgesinden yaralı vatandaşlarımızın sevkiyatına devam ediyor.

Depremden etkilenen vatandaşlarımız, 2’nci Ordu Komutanlığımıza ait kışlalarda misafir ediliyor. Tüm imkânlarımızla milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz.

Deprem bölgesinden kurtarılan vatandaşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul'a getirilerek tedavi altına alınıyor. Uçaklarımız yaralı tahliyesi ile bölgeye ulaştırılacak personel ve teçhizatın intikali için aralıksız görev yapıyor.

Gaziantep Nurdağı’nda güzeller güzeli bir evladımız daha hayata tutundu. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları tüm gücüyle omuz omuza mücadeleye devam ediyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever ile gittiği Hatay Belen'de incelemelerde bulunarak AFAD Koordinasyon Merkezine geçti ve son duruma ilişkin bilgi aldı.

Millî Savunma Bakanı Akar, “Arama-kurtarma çalışmalarına komando taburlarımız dâhil toplam 3 bin 500 personel katılıyor. 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli olarak yardım uçuşları gerçekleştiriliyor.” dedi.

Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla 3 binin üzerinde Mehmetçik katkı sağlıyor. TSK’nın Doğal Afet Kurtarma Taburları Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş’a gönderilirken komandolar da çalışmalara destek olmak için deprem bölgesine sevk edildi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever ile Hatay’a gitti. Bakan Akar, Serinyol’da 3 askerin şehit olduğu 8’inci Komando Tugay Komutanlığında incelemelerde bulundu.

Mehmetçiklerimiz, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyor. Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altında kalan bir yavrumuz daha Mehmetçiklerimiz tarafından sağ salim kurtarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait İHA’lar, deprem bölgesindeki hasar ve zayiatın tespiti ile arama-kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

Meydana gelen deprem sonrası Malatya 2’nci Ordu Komutanlığımızda görevli Mehmetçiklerimiz, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü noktalarda yemek dağıtarak vatandaşlarımıza destek sağlıyor. Birliklerimiz tarafından ayrıca deprem bölgesinde seyyar mutfak desteği de sağlanacak.

Kızılay’ın kan bağışı çağrısı sonrası Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde görevli sivil ve asker personel, gönüllülük esasına dayalı olarak Kızılay’a kan bağışında bulunacaktır. Asil milletimizi de Kızılay’ın bu çağrısına destek olmaya davet ediyoruz.

Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katılacak olan AFAD ve AKUT görevlileri ile beraberlerindeki araç, gereç ve teçhizatları taşıyan Hava Kuvvetlerimize ait bir uçak, İstanbul’dan bölgeye hareket etti.

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “Sağlık ekiplerini, arama-kurtarma ekiplerini ve araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz.”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever ile deprem bölgesine hareketinden önce Etimesgut’taki 11’inci Hava Ulaştırma Ana Üs K.lığında hazırlıkları inceledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası bölgedeki afetzede vatandaşlarımıza yardım için Millî Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından görevlendirilen sağlık personeli, 2 adet Askerî Ambulans uçağımız ile Ankara’dan bölgeye hareket etti.

Bu sabah meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerinde bulunan birliklerimiz etkilenmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık