Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Milletvekili olmak için istifa ediyorlar

Milletvekili olmak için istifa ediyorlar

Kamu görevlileri ve üst düzey yetkililer 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimde milletvekili olmak için istifa etmeye başladı. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un milletvekili olmak için istifa etmesiyle başlayan furya, Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile devam etti. Ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve hemen ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'de istifa ettiler. 
Bu istifalar devam ederken, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı milletvekili aday adayı olmak için istifasını verdi. 

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu'nun da Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa edip, CHP saflarında milletvekili olmak için  görevini bıraktığı açıklandı.  
Öte yandan en önemli istifalardan biri TRT'den geldi. TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya'nın uzun süredir yürüttüğü görevinden istifa ederek AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. 

Diğer bir bilgide, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Selim Bağlı nında istifa edeceği yolunda... Bağlı'nın Gaziantep'ten milletvekili olmak istediği ve bu nedenle görevini bırakacağıı söyleniyor. Ancak AKP'nin Bağlı'ya  Gaziaüntep yerine, Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor. 
İstifaların bir ayağı da Belediyeleroden geliyor.  Belediye başkanlarınında sıklıkla milletvekili olmak için  istifa ettikleri ortaya çıktı. Milletvekili olabilmek için öncelikle Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in istifa ettiği öğrenildi.  
Öte yandan büyük şehirlerde de istifa furyası var. 
Örneğin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Tahir Akyürek ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da milletvekili olmak için belediye başkanlığından istifa ettiği ve aday adaylığı için başvuruda bulunduğu bildirildi. 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve  İYİ Parti’ye katılan Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'de istifa edenler kervanına karıştı.
Bu arada İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili  olmak  için  istifa etti. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, da görevini bıraktı.  AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, ODTÜ Siyaset  Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Tarık Şengül de milletvekili olmak için görevini bırakıp istifa edenler içinde bulunuyor.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık