Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Milletimizin dayanışması her türlü takdirin üzerindedir

Milletimizin dayanışması her türlü takdirin üzerindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, devletin deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkânlarıyla vatandaşların yardımına koştuğunu vurgulayarak, “Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır. 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleriyle sergilediği dayanışma her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Gambiya ve Senegal ziyaretlerinin ilk durağı olan Cezayir’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki deprem nedeniyle bölge halkına ve tüm millete geçmiş olsun dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde şu ana kadar 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bin 607 vatandaşın da yaralandığını bildirdi.

Enkaz altından 45 kişinin de sağ kurtarıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleriyle sergilediği dayanışma her türlü takdirin üzerindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkânlarıyla vatandaşların yardımına koştuğunu dile getirerek, İçişleri, Sağlık, Çevre ve Şehircilik bakanlarının hemen bölgeye giderek çalışmalara nezaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat çok kısa sürede deprem bölgesine ulaştırılmıştır. Hem arama ve kurtarma çalışmaları hem yaralıların tahliyesi ve tedavisi hem de evleri yıkılan vatandaşlarımızın iaşe, ibatesi konusunda gereken tüm tedbirler süratle alınmıştır” diye konuştu.

Kendisinin de dün Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunduğunu, yaralıları ziyaret ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek Kızılay, gerek AFAD yoğun bir çalışmayla zaten imkânlarını seferber etmiş durumda. Kış günü evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır. 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleriyle sergilediği dayanışma her türlü takdirin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Dost ve kardeş ülkelerden pek çok dayanışma mesajları geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 36 saattir büyük bir fedakârlıkla insanlara yardım eden AFAD, Kızılay, Silahlı Kuvvetler, Jandarma ve tüm kamu görevlilerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26-28 Ocak 2020 tarihlerinde sırasıyla Cezayir, Gambiya ve Senegal’i kapsayan bir ziyareti gerçekleştireceğini, seyahatinde bakanların, milletvekillerinin ve farklı firmalardan özel sektör temsilcilerinin de kendisine refakat ettiğini belirtti.

Deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmaları sürüyor

Artçı sarsıntıların devam ettiğini, dün akşam Malatya'da 5,1 şiddetinde bir sarsıntıya şahit olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gecikmeye lüksümüz yok, gecikemeyiz, geciktiremeyiz. Şu anda 3 bakanımız orada, tüm milletvekillerimiz orada. Bakanlarımız orada tüm ekipleriyle beraber hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor” bilgisini paylaştı.

Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bu birlik berberliğe gerçekten destek veren halkımız, vatandaşımız varken bir diğer taraftan da bunun gerek siyasi istismar vesilesi yapan, gerekse orada, ‘millet can derdinde bunlar ise mal derdinde’ anlayışı ile ne yazık ki ‘acaba biz buradan nasıl bir fırsat devşiririz, nasıl bir imkân devşiririz’ bunun için de bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Hele hele sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, berbat, ahlaksızca... Örneğin, ‘20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış’ diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı? Böyle bir imkân zaten söz konusu değil. Bunu dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkenin yapması mümkün değil.’

Bingöl ve Van depremleri sonrasında adeta şehirleri yeniden inşa ettiklerini, özellikle Van’da sosyal donatı alanlarıyla yeni bir Van inşa ve ihya edilerek, yaşam koşullarının düzenlendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da da aynı çalışmaların yapıldığını kaydetti.

 

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık