Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

"Millet İttifakı" sona erdi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'sinde oluşan "Millet İttifakı" sona erdi. Parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda ittifaka artık "ihtiyaç kalmamıştır" denildi. "Millet İttifakı"nın sona erdiğinin ilk açıklaması İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti sözcüsü Aytun Çıray "Artık ittifaka bir ihtiyaç kalmamıştır" derken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,"İttifak ömürünü tamamladı" dedi. Saadet Partisi ve İYİ Parti'den yapılan bu açıklamalara CHP yanıt verdi. CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, "Seçim sonrası TBMM'de hangi parti nasıl politika izleyecekleri artık kendi takdirlerine kalmıştır" diye konuştu.

İYİ Parti, bu ittifak seçim işbirliğiyde

"Millet İttifakı" sona erdiğini ilk açıklayan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Bu seçim ittifakıydı. Artık bir ihtiyaç kalmamıştır. Seçimler sona ermiştir" diye konuştu. Parti sözcüsü Çıray, Başkanlık Divanı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz seçime hazırız her zaman. Şu an Türkiye'nin büyük sosyal ve ekonomik sorunları varken, başka bir gündeme sokmamın sorunları gözardı etmek olduğunu düşünüyorum. Ekonomik sorunlar nedeniyle hükümetin erken seçime gideceğini zor olduğunu düşünüyorum. CHP kendi sorunları nedeniyle erken seçim konusunu ortaya atmış olabilir. Bu ittifak seçim işbirliğiydi. Seçim hilelelerine karşı oyların çalışmaması için ittifak kurmuştuk. Artık seçimler sona erdi ve bu ittifaka ihtiyaç kalmamıştır. İYİ Parti kendi parti politikasını Türk milletiyle paylaşacaktır. Erken seçim konusu ise doğmamış çocuğu don biçmenin bir anlamı yoktur. Seçim önerisini bir getirsinler görelim."

Saadet Partisi, ittifak ömrünü tamamladı

İYİ Parti'nin ittifakın sona erdiği açıklamasının ardından, Saadet Partisi'de ittifakının bittiğini açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kurulan ittifak genel seçimler içindi. Bu ittifak artık ömürünü tamamladı" dedi. Karamollaoğlu erken yerel seçim de gereksiz açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi, kendi takdirleridir

Saadet Partisi ve İYİ Parti'den gelen "Millet İttifakı" bitmiştir açıklamasına CHP'den açıklama geldi. CHP adına açıklamada bulunan Akif Hamzaçebi şunları söyledi: "Genel seçimlere yönelik kurulmuş bir ittifaktı. Protokolde "Millet İttifakı" açık yazılıdır. Seçim kanununa göre ittifak genel seçimler için kurulur. Yapılan açıklamalar partilerinin ilanından başka bir şey değil. Siyasi partilerin TBMM'de hangi politikayı izleyecekleri kendi takdirleridir."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık