Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

MGK'dan çok önemli gündem maddesi!

MGK'dan çok önemli gündem maddesi!

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yine çok önemli konular gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen 4 saat 20 dakika süren toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. MGK toplantısından sonra yapılan açıklamada, Münbiç’teki teröristler bölgeden uzaklaştırılmazsa, Türkiye inisiyatifini kullanacağı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANLIK YAPTI

Terörle mücadelenin kapsamlı bir şekilde ele alındığı toplantıdan sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’nin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler, uluslararası konular gözden geçirilerek, terörle mücadele tüm kapsamıyla incelenmiştir. Buna göre, PKK/PYD-YPG, DEAŞ, FETÖ/PDY terör örgütlerinin eylemleri, milli güvenliğimizi tehdit eden her türlü eyleme karşı yurt içinde ve yurt dışında da sürdürülen mücadele tüm boyutlarıyla ele alınmıştır.

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak ve dünya barışına katkı sağlamak, Suriyeliler’in toprak bütünlüğünü korumalarına yardım etmek için gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili Kurul’a bilgi verilmişti.

TSK ile ÖSO’nun birlikte sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı sonucunda, Suriyeliler’in harekata verdiği destek vurgulanmıştır. Ülkemizde misafir olarak kalan yüz binlerce Suriyeli’nin döndükleri zaman güven içinde yaşayabilmeleri için yapılacak tedbirler değerlendirilmiştir. Münbiç’teki teröristler bölgeden uzaklaştırılmazsa, Türkiye’nin inisiyatifini kullanacağı belirtilmiştir. Ayrıca, Sincar ve Kandil ile Irak’ın bazı yerlerinde Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerin faaliyetlerinin ilk olarak Irak devleti tarafından önlenmesi bekleniliyor. Aksi takdirde, bizzat Türkiye tarafından engelleneceği belirtilmiştir.

Bazı ülkelerle yapılan görüşmeler ve ziyaretler ile dış siyasi gelişmelerle ilgili Kurul’a bilgi sunulmuş ve değerlendirmeler yapılmıştır.

Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki gelişmelerle ilgili değerlendirme yapılarak, Yunanistan’ın iyi komşuluğa uygun olmayan davranışlarının dikkatle takip edildiği belirtilmiş, Türkiye’nin haklarından asla ödün vermeyeceği kararlaştırılmıştır.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık