Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Liderler Bakan Soylu'nun istifasını değerlendirdi

Liderler Bakan Soylu'nun istifasını değerlendirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den edinilen bilgilere göre; Corona virüsü tedbirleri kapsamında 31 ilde alınan ani sokağa çıkma yasağı kararı, büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti. Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa ettiğini duyurdu.

Anlayışla karşılıyorum

Soylu’nun istifasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da ilk açıklama geldi. CHP’nin resmi Twitter hesabından da paylaşılan açıklamada, Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Kararı tek başına Süleyman Soylu’nun alacağına inanmıyorum, sağlık bakanının tek başına karar alamadığı gibi. Sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ama o önerilerin hiçbiri uygulanmadı.

*Sonunda cumartesi, pazara denk geldi, geç saat açıklandı. Dediğim gibi bütün karar mekanizmalarının oluşmasında söz sahibi olan sayın Erdoğan’ındır. Erdoğan'ı kurtarmak için Süleyman Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum.

Mücadele ruhunu sekteye uğratma riski taşımaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’nun istifasına ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

* Türkiye her alanda çok yoğun ve sıcak bir mücadelenin içindedir. Bilhassa yeni tip Koronavirüs (KOVİD-19) salgınını engellemek amacıyla devlet-millet dayanışması en üst seviyededir. Aynı zamanda bugünkü sancılı ortamda seferberlik ruhuyla hareket edilmektedir.

* Terörden ekonomiye, bölgesel sorunlardan küresel dayatmalara varıncaya kadar ülkemiz muazzam bir iradeyle duruş göstermektedir. Böylesi kırılgan bir dönemde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun istifa niyeti sürdürülen mücadele ruhunu sekteye uğratma riski taşımaktadır.

* Gelişmeler karşısında Sayın Bakanı'nın istifa kararının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmediği anlaşılmaktadır. Elbette takdir ve tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Milliyetçi Hareket Partisi mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur.

 

* Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye'nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır.

Göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevinden istifa etmesini değerlendirdi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

* Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir.

* Sayın Süleyman Soylu’ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum.

* Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat’tan ve Tarım Bakanı’ndan da bekliyorum…

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık