Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kurultay var mı yok mu?

Kurultay var mı yok mu?

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. Taplantıda seçimde sonra Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yaptığı olğanüstü kurultay açıklamalar ele alındı. Daha önceden partiçi muhalifler de olağanüstü kurultay çağrısında bulunmuştu.

Şimdi seçim sonuçlarını değerlendireceğiz

Yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Muharrem İnce'nin kurultay çağrısına, "Gündemimizde olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçlarını daha sağlıklı bir şekilde değerlendireceğiz. Olağanüstü kurultay tartışmaları, seçimlerin değerlendirilmesinin önünde bir engeldir. Parti içinde iktidar yarışının olmaması, gelecek planlamasında faydası görülmeyecektir. Alınan kararla kurultay zamanında yapılmasına karar verildi" diye konuştu.

Gündemde olağanüstü kurultay yok

Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan özetle şunları söyledi: "Son günlerde çeşitli biçimlerde parti içinde kurultay tartışmasını oturtmaya çalışılıyor. Bizim gündemimizde ise kurultay yoktur. Şimdi kişilere koltuk tahsis etme olmadığı, oturup seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Siyasette her zaman yeni hedefler koymak ve yeni inançlarla yola devam etmek gerekir. Zaman parti içinde iktidarı paylaşmak ve parti içinde iktitar yarışı değildir. Dışarıdaki iktidarı kazanmak için çalışacağız."

Demokrasiye kurulan tuzağı önledi

Tezcan, CHP Lideri'nin bir yıl içinde siyasete damgasını vurduğun ve gündem oluşturduğunu kaydett. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin Willy Brandt'ı işaret eden Bülent Tezcan, "Seçimlere girerken demokrasiye kurulan tuzağı önlemek için 15 milletvekilini gönerip kurulan tuzağı bozan bir siyasetçidir Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu önemli adımlar attı

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun attığı önemli bir adımın da Millet İtifakı olduğunu söyledi. Bu ittifak sayesinde 13 milletvekili çıkardıklarını söyleyen Tezcan, CHP Lideri'nin cumhurbaşkanı adaylığı için parti içinden siyasi birikimi taşıyan Muharrem İnce'yi aday göstererek önemli bir adım attığını söyledi.

Muharrem İnce'nin, kurultay cevabı

Muharrem İnce, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Muharrem İnce'nin kurultay çağrısına, "Gündemimizde olağanüstü kurultay yoktur" açıklamasına cevap verdi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Ben kendisini ararım, kesinlikle basın yoluyla cevap vermem. 30 ilde açıklama yapılmış ve imza toplanıyor, toplansın sağ olsun arkadaşlarımdan" diye konuştu.

Bir gazetecinin İzmir Belediye Başkanı Aziz Koca'nın açıklaması sorması üzerine, "Evet 30 kadar destek açıklaması olmuş sağ olsunlar. Ben basının önünde parti için meseleleri konuşmam" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık