Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

'Kültürel yozlaşma yaşanıyor!'

'Kültürel yozlaşma yaşanıyor!'

Tarihin kadim uygarlıklarına ev sahipliği yapmış olan Anadolu toprakları, içinde pek çok kültürel zenginliği barındırıyor. Gelişen teknoloji ve artan nüfus ile birlikte kentleşmenin de hızla ilerlemesi sonucu, tarihi değere sahip pek çok yapı ve coğrafi zenginlikte tahrip ediliyor. Özellikle kentsel dönüşüm adı altında yapılan pek çok inşaat, şehirlerin ve coğrafyanın özgün dokusuna ciddi zararlar veriyor ve giderek kentler kimliksiz bir hale geliyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri ile görüşen Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’deki hatalı yapılan kentleşmedeki kültürel yozlaşmaya dikkat çekerek, komisyon üyelerine önemli açıklamalarda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bir milletin ekonomik ve teknolojik olarak bağımsız olmasının tek şartının, milli kültürel özgürlüğünü elde etmesi olduğunu vurguladı.

İNSANI MERKEZE ALAN YAŞAM TARZINA DÖNÜLMELİ

Son zamanlarda Anadolu topraklarında yaşanan batı taklitçiliğine dikkati çeken Bakan Kurtulmuş, şehirlerimizin gittikçe kültürel dokudan uzaklaştığını ve tekrardan kültürümüze uygun olarak, insanı merkeze alan yaşam tarzına dönülmesi gerektiğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, kültürel zenginliğimizi keşfetmemiz gerektiğinin üzerinde de durdu.

Özellikle, ülkedeki yanlış kentleşme ile şehirlerin ruhlarını kaybederek, kültürel dokudan uzaklaştığını dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, yaptığı görüşmede bu durumun değişmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ YENİDEN KEŞFETMELİYİZ

Şehirleşmedeki rantlar yüzünden tarihi eserlerin sahip olduğu atmosferi kaybetmesinin kültürel kimliğimize vereceği zararların üzerinde duran Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, tarihi değerlerimizi yeniden keşfetmemizi sağlayacak bir değişime ihtiyaç olduğundan bahsetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu konudaki hassasiyetini dile getirdiği konuşmadan sonra komisyon üyelerinin fikir ve görüşlerini dinledi.

Türkiye’nin kültürel zenginliğinin rantlara kurban olmaması için ciddi çalışmalar yapılacağını ve kültürel değerlerinin yeniden keşfedileceği bir model ile değişimin başladığını söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık